Vad är Mazurka?

Som ett underbart exempel på polsk dans samt en genre av musik har mazurka en imponerande historia och även fortsatt att vara en populär del av polsk kultur som uppskattas av människor över hela världen. Här är några grundläggande fakta om mazurka och varför det är så populärt. som en form av instrumental musik, är det mazurka kännetecknas av ett tempo som är både snabba och positiva, med en unik trippel meter. Generellt finns det en mycket stor vikt vid den andra eller tredje slå av takten. Spåra ursprunget till mazurka som en musik konstform tillbaka till den 19: e talet är inte svårt alls.

Tchaikovsky sammansatt sex kända mazurkor avsedda för presentation på piano, inklusive en som ingick i partituret av Svansjön. Chopin är känd för att ha består inte mindre än 58 verk som kallas mazurkor. Den polske kompositören Henryk Wieniawski skapat två mazurkor som var mål för både piano och fiol. med så långt bort som Brasilien, mazurka fått genomslag, med Heitor Villa-Lobos komponera en mazurka som var avsedda för presentation med en klassisk gitarr. Mazurka kompositioner fortsätter att vara populär på många platser runt om i världen, men kanske inte med graden av hängivenhet som finns i Polen. I själva verket är den polska nationalsången klassificeras som en mazurka.

Den mazurka klassificeras även som en polsk folkdans också. Utvecklats speciellt för upbeat tempo på musiken gjorde mazurka sin väg till USA under inflyttningar i mitten 19th century. Den snabba dans vann snabbt över fans både unga och gamla, och etablerade sig som inte bara premiär typ av polsk folkdans, men också som ett mäktigt inflytande på andra former av dans också. Vissa av rörelserna översätter mycket väl in på logen dans från förr samt Linedance av nyare årgång. I själva verket är mazurka ofta kallas en masurek eller mazuka i den södra delen av USA.

Både dansen och musiken härleda sitt namn från Masuria distriktet i Polen, där båda konstformer planerades först och populariserade. Idag kan olika former av mazurka finns i musiken tendenser i dessa fjärran platser som Frankrike, USA, Sydamerika och Afrika. Både som en form av instrumental musik och som en dans, kommer mazurka fortsätta att påverka den kulturella rikedomen i världen under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.