Vad är Krumping?

Krumping är en relativt ny gata dansform födda på gatorna i South Central Los Angeles. I ett område som är känt för tung gängkriminalitet, dansar erbjuds som ett alternativt sätt att uttrycka att våld, och ofta är starkt baserad på tro och andlighet. Krump är ett anagram skapas av grundarna till kungariket Radikalt Upphöjda Mighty Beröm.

ursprung krumping är en meld av flera olika dansformer populär i LA-området. Förutom sedvanlig hip-hop och break dans flyttar mycket av inflytande för krumping kommer från en annan unik Los Angeles dansform kallas clowneri, som banade väg för dansare Tommy the Clown. Stilen kan beskrivas som att ha extremt aggressiva rörelser, som används som uttryck för extrem frustration och starka känslor. Den dansstil som den är idag grundades omkring 2000 eller 2001, av flera framstående dansare inklusive Li'l C, Tight Eyez, Big Mijo, Slayer, och Hurricane. De började hålla dansa strider mellan studenter av olika upphovsmän. Grupper började bildas runt allt lärare, skapar familjer eller "Fams. " Många medlemmar Fams skulle ta namn som liknar deras ledare, som vissa anger i vilken grad de hade lärt sig stil eller storleken av striderna vunnit.

Krumping utförs vanligtvis på musik med ett framträdande rytm eller slå. Musiken kan vara snabb eller långsam, och de flesta bitar innehålla avsnitt av långsamma och snabba rörelser att matcha rytmer. Många arbetar med den dansstil är också musiker eller DJ: s, och några dansare kommer även göra sin egen musik som matchar deras stil eller flyttar signatur.

Rörelse i form är tänkt att styras av känslomässig och andlig inspiration. Typiska drag inkluderar arm gungor, vissa delar av knäppande eller låsning av kroppen, och svävande rörelser. Exakta steg kontrasteras med vilda delar av freestyle att likna afrikanska stammar dans. Rörelsen är koncentrerad i fötter, armar och axlar i stället för genom centrum av kroppen.

En vanlig slang term förknippas med krumping är "Buck," vilket betyder att träffa din flyttar hård eller gör det verkligen rör sig aggressivt. Det är en komplimang att berätta dansare de är slant eller deras stil är buck. En av grundarna, Tight Eyez, tyder på att vara aggressiv är den första nivån i dansen, med större uppmuntran och skicklighet som hittats vid krumping är fylld med känslor och andlighet.

För en stil som är födda i början av det 21-talet, krumping har fått en enorm uppmärksamhet över hela världen. Det har blivit populär i hela Europa och Japan, och rutiner Krump har figurerat i flera filmer. På den populära konkurrens visar So You Think You Can Dance? Krump rutiner är koreograferad av grundaren L'il C, och är vanligtvis emot mycket väl av domarna och publiken. Krumping har uppstått som en unik och kraftfull ny kraft i en värld av dans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.