Vad är Japanimation?

Japanimation är en äldre term som används i väst för att beskriva vad som nu är mer känd som anime . Det är en enkel sammandragning av orden japansk animation . Japanimation har sina rötter från den eran strax före 1920-talet då det började bildas i Japan, men nådde inte riktigt populär förrän på 1930-talet.

Runt sekelskiftet började animation produceras tämligen allmänt i väst, och dessa metoder har begivit sig till Japan runt 1917, när den första Japanimation klippet visades en två minuter lång film om en samuraj och hans svärd . Genom 1930-talet, som filmen tar fart i resten av världen, förblev det en relativt vilande i Japan. Detta berodde till stor del beroende på begränsningar när det gällde att berätta historier som ägde rum i väst på grund av brist på västerländskt ser aktörer. En klar lösning sågs hos Japanimation, vilket gjorde filmer bli skjuten i någon plats med någon ras grupp, och även tillåtet för underliga fantasivärldar och tecken. Med omfattande framgång Snövit och de sju dvärgarna 1937 upptäckte Japanimation nya, ännu billigare och mer effektiv teknik, och fortsatt att utvecklas. Den första fullängdsalbum Japanimation Filmen är producerad 1944, och hade rätt Momotaro's Divine Sea Warriors .

popularitet Japanimation inom Japan fortsatte att öka under 1970-talet, och nya genrer särskilt utrymmet opera, diskuterades. Med framgången i Star Wars-filmerna, blev Rymdopera en ännu mer framgångsrik genre, och sci-fi Japanimation blev mycket populär under 1980-talet. Under 1980-talet ett antal framgångsrika Japanimation filmer och TV-exporterades även till USA, där de omvandlas till stor del till remakes. År 1984 producerade Hayao Miyazaki vad som skulle vara en viktig film, Nausica i Valley of the Wind , som tillät honom att starta ett eget företag, vilket på sikt skulle leda till några av de mest populära Japanimation filmer av alla tid skulle många av dessa skall exporteras till USA för allmän konsumtion. I slutet av 1980-talet hade Japanimation bommen slog USA och andra västländer med full kraft. Filmer som Akira och Vampire Hunter D var instant cult hits i USA, och de banade väg för en mer utbredd acceptans Japanimation, liksom för en spirande fläkt bas av die-Hards som skulle importera filmer direkt från Japan. Denna trend fortsatte under 1990-talet, med banbrytande filmer som Ghost in the Shell blir kommersiella nisch framgångar i USA, liksom påverkar senare västra titlar som Matrix filmer.

Det finns många olika stilar av konst ses i Japanimation, men generellt sett följer ett antal viktiga grafiska stilar, som omedelbart skilja dem från de flesta västerländska animering. En stor del av stilar av Japanimation härstammar från japanska serier former, manga, och många populära filmer och föreställningar är baserade bort av serietidningar. Under de senaste åren har en del västerländska filmer, såsom Kill Bill har antagit Japanimation teknik under hela eller delar av filmen och de visuella stil har blivit mycket allmänt erkänt i väst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.