Vad är Guitar Tabs?

Guitar tabs är en form av notskrift som talar om för spelaren om att sätta sina fingrar på gitarrens hals, snarare än vad anteckning och tonhöjd att spela. Många tror att guitar tabs är ett nytt sätt att skriva musik, men i verkligheten flikar har använts i århundraden. Många tycker att guitar tabs är mycket lättare att läsa än den normala form av noter.

Gitarr tabs tycks likna varandra på flera sätt till andra noter. En personal dras med sex horisontella linjer som representerar de sex strängarna på en gitarr, med den översta raden är den låga E strängen, och den nedersta raden på höga E strängen. Ett antal på en av linjerna som företräder fret bör hållas nere för att producera en typisk anteckning. Till exempel skulle en tre på den nedre raden visar att nästa anteckning i sången är ett G, som spelas på den höga E strängen. är Chords representerade på gitarr tabs på ungefär samma sätt som anteckningar. G Femackord skulle framställas som en tre på den övre raden av personalen (sjätte sträng) med fem på två rader direkt nedan. Många guitar tabs kommer också att lägga skrivelsen representation ackord ovanför tablature att hjälpa läsaren att fastställa ackordet. kan Gitarr tekniker också enkelt skrivas in gitarr tabs. Vanligtvis varje Guitar Tab kommer väsentligt att förklara symboler. Slides är ofta representerade med ett snedstreck mellan två toner eller ackord. Hammer-ons, när det i en bok med gitarr tabulatur, ofta representeras som en båge ovanför och mellan två toner, med drag av en omvänd båge under dem. En bild är ofta representerade med ett tilde symbol (~).

Det är en veritabel encyclopedia of Free Guitar tabs tillgänglig online. Nästan varje låt som någonsin skrivits finns någonstans på Internet i tab form. Vid ett tillfälle var många gitarr tab platser stängas tillfälligt nere pga eventuella upphovsrättsliga frågor. Resonemanget bakom detta är att många ansåg att genom att göra guitar tabs gratis de var i huvudsak bryter ursprungliga konstnärerna rätten att mångfaldiga sina ursprungliga materialen. De flesta av dessa platser har sedan dess blivit disponibla på resonemanget att flikarna är det bara att instruera folk hur man spelar sina instrument och det finns som pedagogiskt verktyg bara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.