Vad är Glam Rock?

Glamrock var en form av rockmusik populäraste 1. 971-1. 973. Genrens präglades av manliga konstnärer som bar smink och kvinnlig stil kläder när de utför rockmusik. Vissa av de band av denna tidiga tid hade extremt utarbeta shower ofta betonar futuristiska teman. Förmodligen den äldsta och mest kända glamrock konstnär var David Bowie, som suddiga kön rader med sin tungt består ansikte och personas han antagits under konserter. Andra tidiga glam rockers omfatta band Queen, Sweet och Slade och artisten Elton John.

Avsiktlig kön förvirring var inte precis ny på musik. Liberace var ett intensivt populär popartisten vars maskeraddräkter under 1950 inte förringa hans framgång. Andra rock-n-roll artister som Little Richard utföras i tung makeup och eyeliner. Glam rock skiljer från formuläret genom att blanda rock av 1960-talet med "glam" looken.

Artists av tidiga perioden glamrock var känd inte bara för deras avancerade kostymer och referenser till sexualitet men också ofta för att ta teman, och inte varnande exempel, om narkotikabruk. När aids först har uppnåtts kungörelse i mitten av 1980-talet blev vissa glam rock stars varnande. En av de största förlusterna för glam rock världen och bara i berget världen var Freddie Mercury, som dog av aids 1991. Promiskuitet, kännetecknande för många 1970 och 1980 rockstjärnor, fick många rockartister lätt mål för hiv-viruset.

Även glamrock ofta underförstådda homosexualitet, mest glam rock stars inte var homosexuell. Några framkom senare påstår bisexualitet, men bara en handfull faktiskt var homosexuell, eller var öppet homosexuell. Istället makeup och blankt Jumpsuits var tänkt att skapa ett offentligt tillkännagivande och ge chock faktor. Ingen tog det längre än Alice Cooper, som började att integrera inte bara mode glam rock till rock men också utvecklats grafiskt våldsamma scenframträdanden. En annan amerikansk påverkas mycket av de mest brittiska konstnärer glamrock var Iggy Pop, som blandade heavy metal, skulle vissa säga nästan tidig punk musik, med stilar glam rock. I Amerika, mest kända konstnärer glamrock var från bandet, Kiss, som bildades i slutet av glam rock perioden. Kiss scenmaterial utfördes i tung makeup, skisserat några queerkultur kläder, och arbetade särskilt på att ge visar fokuserat på skräck teman. Kiss var speciellt glamrock men fokus var mindre på science fiction och mer på skräck.

Alice Cooper är ett annat exempel på en artist fortsätta att ge mycket utarbeta scenframträdanden. Andra glam rockers tappade sexuell tvetydighet men förblev populär. Queen, Elton John och David Bowie alla framkom i glamrock rörelsen, behåller sin popularitet, men valet costuming som var mindre androgyna.

Glamrock påverkas senare rörelser i berget. The New Romance rörelse, en del av New Wave-rörelse i 1980-talet, återvände till glamrock rötter, även om musiken i sig var mycket annorlunda. Nya Romance artister som Duran Duran, Spandau Ballet, Ultravox och Adam the Ants bar RYNKAD blusar och mycket makeup.

Den nya vågen artisten Boy George var förmodligen den mest glam, särskilt transvestit i utseende. Nyare band fortsätta att driva på kön kuvertet. Dessa inkluderar artister som Marilyn Manson. Vissa konstnärer grunge rörelse som utförs i drag, men tonvikten var mindre om jämställdhet skift än på roa att se helt skäggiga män i klänningar och peruker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.