Vad är Gangsta Rap?

Gangsta rap är en form av hip hop också kallas rap musik som först blev populär och kontroversiell konst i början av 1990-talet. Första gangsta rap låten brukar anses vara 1987 Ice-T sång 6 N the Mornin . Tidigare musiker påverkas sannolikt detta tidiga ta på gangsta rap. Reggae musik har en lång historia att beskriva konflikter med lagen. Den Bob Marley låten I Shot the Sheriff , som släpptes 1973, från tiden före mest gangsta rap med nästan 20 år.

Gangsta rap på det hela taget tenderar att referera till olaglig verksamhet, inklusive gang engagemang, problem med lagen, prostitution, våldtäkter av kvinnor och många referenser till våld. Hänvisningar till våld var något nytt i musik, heavy metal är fylld av dem. Ändå verkar gangsta rap ofta att glorifiera våld, bestraffa gäng engagemang och droger, och särskilt svärta ned kvinnor.

Trots den kontroversiella karaktär frågan med gangsta rap, eller kanske på grund av att det snart knuffade rap i den vanliga, vilket gör den till den överlägset några av de mest populära och bäst säljande musik i USA. Många av böckerna av tidiga sånger gangsta rap och deras medföljande album kan inte skrivas i wiseGeek forumet. Tidig konstnärer gangsta rap inkluderar Dr. Dre, Ice Cube, Spice 1, och Sir Jinx. De anses vara några av de mest inflytelserika i gangsta rap rörelsen.

Rivalitet uppstod också mellan västkusten och öster konstnärer kusten i gangsta rap, som främjat dess tvivelaktigt rykte. Många känner liv imiterade konsten som denna rivalitet ledde död Tupac Shakur och Notorious BIG bly Biggie Smalls. Även om vissa, som Puff Daddy hävdade att dödsfallen hade dödat Gangsta Rap, fortsatte album göras och var den mest populära bland fansen hip hop.

Så vad är gangsta rap egentligen? Detta beror kraftigt på konstnären. Några artister som Ice T är välartikulerade och poetiska, kritiker av samhället. Gang liv är inte förhärligas men visas som den plats där de flesta fattiga svarta avsluta sina liv. Cops betraktas som missbruk och rasistiska. Dessa erfarenheter togs på allvar, speciellt från början arkitekter gangsta rap, som var i allmänhet människor som hade levt sorts livsstil de tog upp. Senare var gangsta rappare mer härmande, och många hittar dem mindre socialt relevanta, fokusera enbart på det sensationella i stället för på samhällskritik. Det bör noteras att gangsta rap har framkallat vrede hos många kritiker. Vissa kritiserar det sätt på vilket gangsta rap bidrar till negativa åsikter om African American community, eller hur det förnedrar kvinnor. Andra ser gangsta rap som ett hot mot säkerheten i samhället, och är rasande av obscent språk.

Sedan början av 2000-talet har gangsta rap börjat förlora sin ånga och mer upbeat konstnärer, som de i "Crunk" rörelse, har blivit mer populärt. Ständiga kritiken av gangsta rap av viktiga medlemmar i African American underhållning gemenskap (Oprah Winfrey, Bill Cosby, Spike Lee) kan också i viss utsträckning ha påverkat denna nedgång i popularitet. Å andra sidan är de flesta musik igenom faser i popularitet, och det kan bero på att gangsta rap har haft sin tid och allmänheten är redo för ny musik former.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.