Vad är Foxtrot?

Foxtrot är en balsal dans uppkallad efter sin upphovsman, Harry Fox, som utvecklade dansen år 1914 för hans vaudeville handling. Den ursprungliga versionen är ganska snabb, och är faktiskt mer liknar Quickstep som den är nu bedöms i International ballroom tävlingar. I själva verket är det dans nu ofta kallas långsam foxtrot eftersom det tenderar att vara dansade till relativt långsam musik, som blues, betonar slutna och perfekt överkropp form av dansare, med relativt långsam fot rörelse.

När foxtrot vunnit första popularitet, det var ofta kopplad till genomförandet av Charleston, och många publikationer och familj organisationer fördömde dansen som orena. Katoliker avskräckt folk från att utföra dansen, visst det skulle leda till dålig moral, och det var kallad synkoperade omfamning. " Eftersom allt från vaudeville var misstänkt och att parterna dansade nära varandra i Foxtrot var nog att genast moraliskt fördöma dem som utför dansen. Detta missnöje hade tendens att uppmuntra unga människor att lära sig foxtrot så fort de kunde. Således moraliska auktoriteter uppmuntras misstag dansare deras ogillande. Den mycket grundläggande versionen av foxtrot är långsamt, långsamt, snabbt, snabbt. Vanligen långsamt, långsamt skulle vara dansade den 1: a och 3: e slår en 4 /4 åtgärd. Den snabba, snabba stänger dans på andra mått 4 /4 time. Beats 5 och 6 är vanligtvis ägnas åt en långsam sväng, och snabb, snabb sker på beats 7 och 8. är The foxtrot tänkt som en väldigt "classy" dans, med en något dansande, visa upp kvaliteten på de rörelser som liknar de steg som en räv. Partnerna är nära varandra, och dansen har en lätt sensualitet till det. Det anses av de flesta vara relativt tam jämfört med några av de öppet sensuella Latin Ballroom danser. Det finns dock ett medvetet kvalitet till de rörelser som gör att det liknar det tango.

Tyngdpunkten i foxtrot ligger på att skapa vackra linjer håller, och blir att visa upp Synchronicity av partnerna dancing together. Den långsamma steg är perfekt för att skapa vackra linjer av parterna. Svängar och dopp hålls, och måste verkligen vara tekniskt perfekt till fruktan en publik.

Trots den tekniska expertis som krävs på en konkurrenskraftig nivå, är det Foxtrot vara en av de lättare danser att lära sig, åtminstone i de grundläggande stegen och räknar. Den Foxtrot kan anpassas till många olika musikstilar, men det är kanske vackrast när de utförs av 1940 smooth jazz. Det kan anpassas dock till blues och långsam rock och träffar rulle för balsal entusiaster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.