Vad är Dingbats?

Dingbats är grafiska typografiska ornament som är avsedda att användas som distanser i typsättning. Användningen av Dingbats kan hjälpa ett utskrivet dokument känns mindre kantiga och överväldigande, och de kan användas för att lägga till en anteckning för humor eller nykterhet på ett stycke, beroende på vilken Dingbats och hur de utnyttjas. Ett antal företag producerar dingbat teckensnitt, stora samlingar av Dingbats för användning i datoriserad sättning, och flera gjuterier fortsätter att kasta Dingbats för boktryck skrivare.

historia typografiska ornament är ganska gammal. Nästan lika länge som folk har skrivit, har de dekorerar sina trycksaker med smycken av olika slag, och när tryckpressen utvecklades Dingbats var inte långt efter. Förutom att tjäna en rent estetisk användning, kan Dingbats också vara praktisk, att bryta upp den visuella utrymme i en tryckt stycke och ibland används som symboler för att indikera olika saker.

Dingbats finns i en mängd olika stilar . Många är utformade längs floral teman, då de är kända som fleurons. Andra i form av små djur, medan några är geometriska i design. Ett antal Dingbats är också utformade för att fungera som symboler, som kommer i former som pekade händer, kulor för text, och så vidare. Många moderna dingbat uppsättningar inkluderar olika datorrelaterade symboler. Om du har tryckt material omkring dig, kan du förmodligen hitta ett exempel på en dingbat. Dingbats lurk mellan punkterna, vid kanterna på sidorna, och ibland i övre hörnet av en sida nära sidnumret. Du kan se några ganska svulstig användning av Dingbats och excentriska teckensnitt i 19th century tryckta annonser och affischer information, när skrivare ibland felaktigt på sidan av garishness att få den punkt över.

trender på typografi förändring, är användningen av Dingbats också förändringar, med vissa perioder som präglas av relativt strama typsättning, och andra med explosioner av Dingbats, gränser, och andra prydnads funktioner. Du kanske upptäcker att användningen av Dingbats i dina egna trycksaker kan ändra stämningen i materialet dramatiskt, och Dingbats kan med fördel användas för att lägga plats, att avgränsa olika avsnitt i ett stycke, och fästa uppmärksamheten på ett särskilt intresseområde . De flesta datorer levereras med flera teckensnitt standard dingbat såsom Wingdings och Webdings, och du kan också hitta mer av teckensnitt tillverkare. Ett antal Dingbats också komma med egna Unicodes, som den här:?.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.