Vad är Coachella?

Namnet Coachella, men det är också namnet på en stad i Riverside County, Kalifornien, vanligen hänvisar till Coachella Valley Music and Arts Festival. Den Coachella festivalen hålls en gång om året i staden Indio, också i Riverside County. Coachella hålls under det sista veckoslutet i april. Sedan den första officiella Coachella festivalen år 1999 har evenemanget vuxit i popularitet till den grad att de ursprungliga två dagar utsetts till festivalen har förlängts till tre dagar. är The Coachella Valley Music and Arts Festival hölls på gräsmattan i Empire Polo Fields i Indio. På denna plats den 5 november 1993, alternative rock band Tool och Pearl Jam hade utfört för nästan 25. 000 fans. Empire Polo Fields visat sig vara en lämplig plats för en stor konsert, trots Indio hårda ökenhetta och avstånd från större städer i Kalifornien, Arizona och Nevada. Slutligen, den 9 och 10 oktober 1999 hölls det första officiella Coachella Valley Music and Arts Festival. Uppställningen ingår artister som Beck, The Chemical Brothers, Tool, Morrissey, Rage Against the Machine, Jurassic 5 och DJ Shadow.

Under år 2000 var Coachella inte hålls, antagligen på grund av bristande finansiering. Men omorganiserades under 2001 festivalen. Den här gången bestämde arrangörerna att hålla Coachella i april, undvika höjden på den kaliforniska öknen sommar, och det nyligen återförenade bandet Jane's Addiction rubricerade festivalen. Under åren som följde, den Coachella Valley Music and Arts Festival fortsatte att vinna popularitet och intresse över hela världen. Förutom livemusik, Coachella också en stark konstnärlig närvaro. Skulptur och installation konst är en del av varje års festligheter. Många av konst installationer är interaktiva, och är strategiskt placerade runt gräsmattor på Empire Polo Fields på platser där festivalen ska gå sannolikt kommer att gå mellan dem. Bildkonstnärer som visar på Coachella visar ofta mer än ett år, medan hittills har bara en handfull artister som utförs på Coachella mer än en gång.

Camping är också vanligt på Coachella, och började på 2002 års festival. Gäster som väljer att lägret bo på en närliggande polo område bredvid gräsmattan används för festivalen skäl. Camping på Coachella är begränsad till tält, och det finns ett antal regler för att förebygga skador och förorening av skälen. Till exempel är glas, alkohol, öppen eld, och anordningar matlagning inte tillåten på camping. Också, på gräsmattan där musiken och konsten äger rum, är gäster förbjudna att föra filtar, stolar, utom mat och dryck, ljudinspelning utrustning, kameror för professionellt bruk, och naturligtvis droger och alkohol. Anordnare på Coachella har också inrättat ett återvinningssystem för vattenflaskor. Gäster som tar med 10 tomma plast vattenflaskor som ska återvinnas få en ny flaska vatten gratis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.