Vad är Cha Cha?

cha cha, cha-cha, eller chachacha är en populär Latinamerikansk dans inspirerad av Mambo Dance Craze av 1940-talet och början av 50-talet. Enrique Jorrin, ledare för det populära bandet Orkester Amerika, krediteras med införandet av rytm bygger på Mambo musik, som skapade avknoppning dans. kan Jorrin har inspirerats av den variant av dansen som redan utförs i Kuba, ibland kallad mambo, rumba. Omvänt är cha cha rytmen ofta tros ha härrör från användningen av klockor eller maracas att definiera chachacha aspekt av rösträkningen. är det lättaste steg mot långsammare musik med gemensam tid, 4 /4. De två första stegen är långsamma, fattas slår ett och två. Detta följs av cha cha åtgärden tre staccato steg, den första på tre, den andra hälften fick tre, och den tredje på fyra. Den långsamma steg tillåter, särskilt i mer traditionella latinska rytmer, ett visst mått av hip flikar. Den cha cha steg tas normalt nära varandra, vilket ger lätta att tillverka den snabba steg och omdirigerar till den långsamma steg.

Mer avancerade former av cha cha kan börja långsamt räkna med 2, och avsluta räkna cha cha på en, ger en fin motverka slå till musiken. Både Ballroom och kubanska cha cha börja den 2 räkna, medan landets västra versioner av cha cha börja på en sammanräkning. I slutet av 1950-talet hade cha cha i Amerika ersatte mambo i popularitet. Det lades snabbt till Latinamerikansk dans repertoar av konkurrenskraftiga sällskapsdans också. Balsalen version utförs idag tenderar att vara dansade till mycket snabbare musik, som eliminerar vissa av de faktorer som gjorde dansen ursprungligen populär. Snabbare musik ger inte möjlighet till det hippa ansvällning och minskar sensualism i dansen.

Medan början cha cha steg är ganska lätt att bemästra, kan övergångar, vänder och tricks vara lite svårare. De flesta behärskar några steg genom de många DVD-skivor som kan lära ut grundläggande delarna i sällskapsdans. Dessa är allmänt tillgängliga på Internet. Dessutom finns några fria platser avsedda för trappan till dans.

Mer avancerade fotarbete är förmodligen sig bäst i ett klassrum där en lärare kan rätta till misstag och position. Den vanligaste misstag som görs av nya studerande tar chachacha åtgärder som är för stora. Dessa åtgärder måste verkligen vara liten, lätt och tätt.

Det går cha cha vara dansade till traditionell latinsk musik, eller modernare bitar. Michael Jackson's "Billy Jean", lämpar sig väl för steg cha cha. Den klassiska låten "När Rhythm börjar spela" nyligen figurerat i Richard Gere och Jennifer Lopez film Shall We Dance? är perfekt för cha cha praktiken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.