Vad är Beatboxing?

Beatboxing är en form av vocal percussion. Ibland termen är begränsad till en viss stil av vocal percussion samband med musikaliska genre av hip hop, men andra gånger det används mer allmänt. Det gäller uppenbarligen inte för traditioner vocal percussion som har sina rötter i andra länder än USA.

Beatboxing kan också omfatta kropp slagverk samt sång percussion, beroende på vilken definition man går förbi. Men definierar Human Beatbox beatboxing som "konsten att trumma rytmer, rytm och musikaliska ljud med en mun, läppar, tunga, röst, nasal passage och hals. "

Innehållet i beatboxing centra kring en uppsättning ljud som är imiterande särskilda Drumset ljud. De tre centrala ljud anses vara kick drum, bastrumman av trumset, virveltrumman, det fristående trumman som kan spelas med snaror på eller av, och den slutna hi-hat cymbal, lekte med fotpedal eller knackade med en pinne eller pensel. är Varje instrument kopplat till en eller flera vocalizations. Kick trumman är företrädd som /b /. Den slutna hi hat som /t /och öppna hi hat som /ts /och virveltrumman alternativt som /PF /, /psh /eller /ps /. Genom att kombinera dessa ljud i mönster och upprepa mönster stadigt man kan imitera en grundläggande trumset groove.

Men praxis beatboxing slutar inte där. Man kan lägga till andra ljud, såsom trummaskin virvel, cymbal krasch, reverse cymbal, svepande bastrumma, techno bass, penslar jazz, rimshots och rullar klicka. Advanced beatboxing lägger nynnar eller sjunger med beatboxing.

Andra viktiga delar i att bli beatboxare är mastering när man ska andas. Detta är en annorlunda situation än att tala eller sjunga. Med så många explosiva låter trycka ut luften, har andningen noggrant planerad. En annan avgörande faktor är det rätta sättet att hålla mikrofonen, om du väljer att använda en. Olika grepp används i tillverkningen av olika ljud, och i vissa fall två mikrofoner används.

En del av skicklighet beatboxing beroende av ett mycket hårt arbete och praxis. Detta gäller oavsett om man är beatboxing en känd låt, som oftast är gjort, eller hitta på något nytt. Att kunna ad-lib vanligen endast kommer efter de delar har blivit riktigt integreras i beatboxare repertoar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.