Vad är Bas-relief?

Bas-relief är en form av skulptur som ett solitt material är huggen så att objekt projekt från en bakgrund, nästan som om de är fångade i sten, metall, trä eller andra material som används för att göra Bas -relief. Detta carving teknik är ganska gamla, och den har använts oberoende och i många kulturer från Mesoamerika till Indien. Har mycket vackra exempel på basrelief kan ses i museer, och även in situ vid olika arkeologiska utgrävningar.

Kännetecknande för en relief är att det inte är fristående. Du kan också höra relief kallad "låg relief, förseende att föremålen inte projektet mycket långt från bakgrunden. I de fall där föremål sticka ut mer framträdande, relief är känd som "hög relief. " Bas-relief kan göras genom att bortse trä, hamrande eller gjutning av metall, samt gjutning material som keramik. Det kan också genomföras i sten, inklusive ädelstenar och halvädelstenar ädelstenar. I en typisk relief, föremålen stå ut från bakgrunden. När denna norm är den motsatta, kallas det sjönk lättnad, en typ av lättnad när siffrorna skapas av skuggor ristade i bakgrunden, med bakgrund visas upp eller projekterad. Sunk lättnad kan vara ganska skönt och också ganska tåliga så fina detaljer finns bevarade i det sjunkna sten, snarare än slungas ut i rymden.

Denna form av skulptur har ofta använts som en arkitektonisk accent. Basrelief paneler kan knytas till en struktur, eller integreras i dess strukturella stöd, beroende på önskemål och arkitektoniska trender. Många tempel runt om i världen Bas funktioner lättnad scener som är av religiös betydelse, som skildrar olika personligheter och händelser i religionernas historia och makalösa geometriska och blommiga relief kan ses i muslimska arkitekturen också.

Det är också möjligt att hitta relief på mindre föremål, som lådor och möbler, och mycket av basrelief utställningar i museer är av denna typ. I andra fall har delar av arkitektoniska basrelief tagits bort och återställas för att visas på museer. Denna praxis är kontroversiellt, eftersom en del personer tycker att arkitektur och skulptur bör förbli i sin nation av ursprung, och många artefakter av historiska, religiösa och kulturella betydelse finna sin väg in amerikanska och europeiska museer, oavsett om sitt ursprungsland.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.