Som var Wagner?

Wilhelm Richard Wagner (1813-1883) var en tysk kompositör som är mest känd för sina operor. Han är också ibland som den sista namnet Geyer, eftersom hans far dog innan Wagner var ett år gammal, och hans mor gifte om sig snabbt en skådespelare, Ludwig Geyer. Vissa påståenden har gjorts som Geyer var faktiskt Wagners biologiska far, men dessa påståenden har inte bevisats. Geyer dog när Wagner var sex, så som många av dagens barn, han växte upp med en ensamstående förälder.

Tidigt, Wagner verkade ha en smak för musik och kan spela många teatraliska låtar på gehör. Han var inte en bra pianist dock, och hans handledare var frustrerad över att han inte skulle göra ens de enklaste av vågar. Wagner var mycket mer intresserad av att skriva låtar, och såg musiken enbart som ett sätt att öka drama av historierna han ville berätta.

Wagners intresse för musik i sig tycks ha förekommit omkring 18 år. Det var vid denna tid som han "upptäckte" Beethoven. Två år senare, Wagner komponerade sin första opera, Die Feen eller Fairies som utfördes inte under hans livstid.

Trots att Wagner arbetade ivrigt på hans nästa opera, och även innehade positionen som musikalisk ledare för flera teatrar och var ofta i skuld. Hans äktenskap med Christine "Minna" Planer var stormig. Hon sprang iväg med andra män flera gånger, och de två uppstår så mycket skulder att de var tvungna att abrupt fly från Riga, Ryssland, till England för att undkomma sina gäldenärer.

Även resa till England, Wagner inspirerades av hans skepp resa för att skapa Der Fliegende Holl? nder , ( Den flygande holländaren ), som skulle bli en av sina bättre kända operor. 1840, paret var bosatt i Paris och Wagner tillbringade tid åt operor av andra kompositörer.

tillbaka i Tyskland, var Wagner kunde skedet Den flygande holländaren och Rienzi , hans tredje opera. Dock tvingade hans politiska ställning i den nationalistiska rörelsen i Tyskland och hans mindre deltagande i olika iscensatt uppror honom att fly från Tyskland när rörelsen krossades. har dessa år i exil svårare för Wagner av hustruns fördjupa depression och av hans egen sammandragning av rödsjuka, ett tillstånd som orsakas av STREP bakterier som orsakar inflammation i huden och vävnaderna fet. Trots dessa förutsättningar Wagners stora verk, Der Ring des Nibelungan , eller bestod Ring of the Nibelungs under denna tid. Tristan und Isolde bestod ungefär fem år senare.

Däremellan skapa operor, började han tyvärr att utveckla filosofi kraft verka för antisemitism. Hans 1850 pamflett, "judenheten i musik," är en våldsam attack mot judiska kompositörer. Hans antisemitiska hållning är något i fråga eftersom han var en anhängare av flera judiska kompositörer. Senare recensioner av hans arbete utgör motstridiga slutsatser som han var extremt antisemitiska och att hans operor har lager negativa hänvisning till judar. Andra anser att eftersom Hitler disponeras Wagner som lämplig nazistiska musik, påståenden om antisemitism är överdrivna.

Wagners senare i livet såg äktenskapet slut efter att han hade många frågor. Hans mest skandalösa kontakterna var med oäkta dotter till Franz Liszt, Cosima von Bülow. Affären genomfördes mycket i den öppna, lägga till avsky för hans tidigare vänner. Liszt skulle inte tala med Wagner i många år, även efter Cosima och Wagner var gift. Senare arbeten inkluderar några av Wagners mest kända stycken, Parsifal , Valkyrie och Siegfried . Han är också känd för sin komposition som engelsktalande vanligen kallar Wedding March. Wagner sägs också ha hög grad påverkat filmiskt scoring. Hans inflytande kan märkas i verk av Jerry Goldsmith, Danny Elfman och John Williams.

Wagner förblev inflytelserika efter hans död, och i synnerhet den moderna brittiska författare som T . S. Eliot, James Joyce och Auden prisade honom. Hans tankar om döden är ganska lika dem som utvecklats av Freud, men tiden före Freud. Även om vissa idag hitta hans operor hårdhänt, andra glädje i dem, och det finns ingen förneka deras inflytande på modern komposition.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.