Hur pianon Work?

pianon är en förkortning för pianofortes, som kallas så eftersom de är så mångsidig i form av dynamisk. Det finns sex huvudsakliga mekanismer genom vilka pianon arbete i traditionell spelas: pedaler, den metallram, locket och broar, åtgärd höljet, och strängarna. Det finns flera strängar för varje tonhöjd, tre för diskant anteckningar, och två för tenor anteckningar, och ett för bastoner.

Åtgärden omfattar nycklar, den hammare, och slaggenerator. Finna en nyckel, orsakar slaggenerator att flytta och slå på strängarna. Broarna plocka upp vibrationer från strängarna och bär den till locket. Den metallram håller strängarna i spänning, och höljet omsluter den. De tre standard Pedalerna har tre olika effekter på ljudet av pianon. Den vänstra pedalen, ibland kallas det mjuk pedalen, arbetar i ett av flera sätt. Det kan till exempel antingen justera hammaren åt sidan så att den slår bara två diskant strängar och en tenor sträng, vilket är ett sätt att minska ljudet, eller flytta hammaren för att komma närmare strängarna, så att hammerstroke är kortare. Höger pedal, ibland kallas HÖGERPEDAL, undamps strängarna så att de kan vibrera obehindrat. Den mellersta pedal också påverkar spjäll, uppfostra dem, men bara dem för tonerna som spelas när pedalen är engagerad. När ett framförande efterlyser beredd piano, pianon arbeta i en mängd olika sätt . Beredda pianon förändras på ett sätt som tar tillvara på olika timbre möjligheter inte uppnås i prestanda annars. Beredda pianon kan ha sina plockade strängar, skrapas eller drabbades direkt av performer, med händer eller ett redskap. Material, såsom papper, kan införas mellan eller bland strängar, ändra effekter.

får framställas pianon vara delvis avvecklas, ändra resonans utrymme. Andra instrument kan spelas så att deras sound träffar pianosträngarna, orsakar sympatisk vibrationer. Eller höljet eller metall ram kan träffas, skapa diverse andra ljud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.