Vem är Stephen Foster?

Stephen Foster, eller Stephen Collins Foster, bodde från 4 juli 1826 och den 13 januari 1864. Han är känd för många som "fader amerikansk musik. " Stephen Foster, det har enats om många historiker och amerikanska musikvetare, var den mest framstående amerikansk låtskrivare i 1800-talet. Många av hans sånger, såsom "Oh! Susanna "är fortfarande populära sånger idag. Andra kända Stephen Foster låtar är "My Old Kentucky Home", "Camptown Races", "Beautiful Dreamer" och "Old Black Joe. " Hans berömda låten "Old Folks at Home" är känt för de flesta som "Swanee River. " föddes Stephen Foster i Lawrenceville, Pennsylvania, som nu officiellt en del av staden Pittsburgh. Foster var den yngste av tio barn i en arbetarklass familj. När faderns alkoholism tog över, blev familjen nästan utblottade. Foster's utbildning, som omfattade bara en månad i Washington Jefferson College, var inte till stor del baserat på musiken. Trots att han hade väldigt lite formell utbildning, publicerade Foster ett antal låtar före sin tjugonde födelsedag.

1846 flyttade han till Ohio för att arbeta som bokhållare för broderns Steamship Company. Där skrev han "Oh! Susanna, "som blev en hitlåt och var mycket populär bland de människor som sopades upp i den kaliforniska guldrushen 1848 och 1849. Han skrev också träffen "Nelly Was a Lady" som blev känd som utförs av Christy Minstrels. Han skrev kontrakt med gruppen och återvände till Pennsylvania. Han skrev kanske hans mest kända låtar som en följd av detta kontrakt. Trots att många av hans sånger var avsedda för blackface sångaren visar, som var mycket populärt på den tiden berättade han artister och fans både att han skrev låtarna inte håna slavar, utan att skapa medkänsla för dem i publiken.

På den tiden var musikaliska upphovsrätten inte alls lika stränga som de är idag. På grund av detta hade Stephen Foster en svår tid att försörja sig som låtskrivare. Utgivare av musikalisk linje blad var kända för att ändra en låt aldrig så lite så att de inte skulle behöva betala upphovsmannen på rättigheterna.

1860 flyttade Stephen Foster till New York city. Ett år efter flytten, återvände hustrun till Pittsburgh med sin dotter, lämnar Foster bakom. Detta var början till slutet för Stephen Foster. Populariteten av hans låtar minskat, och han dog vid 37 års ålder.

Han hade blivit fattigare och bodde på North American Hotel på Manhattans Lower East Side. Vid tiden för sin död hade Stephen Foster exakt 38 cent till hans namn. Foster hade haft en allvarlig feber. Vid uppstigandet att ringa ut till städerskan om hjälp, han föll och drabbades av ett huvud sår. Efter tre dagar på sjukhuset, dog han.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.