Vem är Lerner och Loewe?

Frederick Loewe, född i Berlin 1901, var en kompositör som kom till USA 1924 och dog i Kalifornien 1988. Ett underbarn, började han komponera vid sju års ålder och vid 13 soloed som pianist med Berlins filharmoniska orkester, den yngste någonsin att göra det. Hans första hit, en låt som hette "Katrina" skrevs när han var 15. Men efter att han flyttat till USA, gjorde sitt arbete får inte mycket uppmärksamhet, även när han samarbetat med textförfattaren Earle Crooker.

År 1942 träffade Loewe Alan Jay Lerner på New York teatralisk klubb. Lerner, född i New York City, där han också skulle dö i 1986-hade skrivit radio manus och sångtexter innan han träffade Loewe. Gruppen av Lerner och Loewe bildades, men fick en stenig start. Deras första Broadway produktion var ett misslyckande, och den andra hade ett kort sikt.

1947, men de samarbetade om Brigadoon , en berättelse som rör sig mellan världar New York stad och en mystisk och magisk stad i skotska högländerna som är tillgänglig för resten av världen för bara en dag i varje hundra år. Detta var deras första hit och gjordes om till film 1954. Den mest kända låtar är förmodligen titellåten "Brigadoon", "The Heather on the Hill" och "Almost Like Being in Love. "

Nästa kom Paint Your Wagon , som i Kalifornien under guldrushen, som öppnades på Broadway 1951 och blev en film 1969. De mest populära låtarna var "I Talk to the Trees" och "They Call the Wind Maria. " Detta var den fjärde Lerner och Loewe musikaliska

Paint Your Wagon följdes av en mycket framgångsrika Broadway musik poäng: My Fair Lady , där ett rekord för längsta produktion i sin första Broadway run 1956. Produktionen fick nio Tony Awards, bland annat för bästa musikal. den har haft Broadway väckelser 1976, 1981, 1993, och en West End väckelse under 2001, som alla fick minst en tilldelning. Noterade sånger i "The Rain in Spain", "I Could Have Danced All Night," "On the Street Where You Live", "skulle det inte vara Loverly?" "Ta mig till kyrkan i tid" och "I har vant sig vid hennes ansikte. "Sju Academy Awards var given till 1964 filmversionen.

Lerner och Loewe nästa gjorde en produktion direkt för film: Gigi , som vann nio Academy Awards. Baserat på en novell av Colette som redan hade genomgått flera anpassningar, Gigi vann en Oscar för bästa film från 1958. Välkända sånger i titellåten och "Thank Heaven for Little Girls".

Camelot , nästa Lerner och Loewe produktion, var en annan hit, både som en musikalisk (1960), som vann fem Tony Awards, och som en film (1967), som vann tre Oscar, tre Golden Globe Awards. Den mest kända låten kan vara "If Ever I Would Leave You. "Under produktion fanns spänningar under Lerner och Loewe, och tillbringade de närmaste tio åren arbetat med andra medarbetare innan återförenas i början av 70-talet för att anpassa Gigi för en scenproduktion 1973 och skriver en poäng för filmen med The Little Prince 1974.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.