Vem är Elmer Bernstein?

Elmer Bernstein föddes i New York den 4 april 1922. Han studerade piano, auditions på Aaron Copland när han var tretton år och tjänar en chans att studera med en av Copland studenter. Bernstein gick på Julliard School, där hans piano utbildningen fortsatte, tillsammans med studier av sammansättningen.

Drafted för tjänst i andra världskriget, Elmer Bernstein fick uppdraget att arrangera låtar för US Army Air Force Band , därefter till och skriva musik till Försvarsmakten Radioprogram. Efter kriget fick han ett uppdrag att komponera för en FN-radioprogram, som hördes av ett nätverk verkställande makten, och ledde till att han erbjuds en chans att komponera ett nätverk program. i sin tur sitt tv-jobb ledde till Hollywood öppningar, och hans första genombrott kom med Mannen med den gyllene armen 1955, vilket gav honom hans första Oscar nominering, och blev hans första film soundtrack att släppas kommersiellt. Det breda utbudet av hans förmågor kan ses i de enorma generiska mängd av hans ansträngningar. Hans tema för The Magnificent Seven blev känd som musiken till Marlboro cigaretter, betoning på västra hjälte, men han gjorde Animal House, To Kill a Mockingbird och Cape Fear .

Elmer Bernstein nominerades till och mottagit flera utmärkelser och priser. Han fick elva Oscar nomineringar, och han vann för bästa originalmusik Betyg för Moderna Millie 1968. Nominerad för sju Golden Globes, vann han två, för bästa originalmusik för Hawaii 1967 och för bästa film Betyg 1963 för To Kill a Mockingbird.

Elmer Bernstein har en stjärna på Walk of Fame och blev nominerad två gånger för Grammisar-1994 för Oskuldens och 1985 för Ghost Busters . Å andra sidan vann han en Razzie 1985 för det värsta filmmusiken från 1984, som tilldelas för Bolero , och delade med Peter Bernstein, hans son.

Elmer Bernstein också skapade sitt eget skivbolag för att producera inspelningar av ljudspår som inte fanns tillgänglig. Han fortsatte att arbeta både som kompositör och dirigent till sin död den 18 augusti 2004.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.