Vad gör MPAA göra?

The Motion Picture Association of America (MPAA) är en grupp människor som beslutar om ålder certifieringar ägnas filmer. MPAA har stor makt när det gäller hur filmer slutligen presenteras för allmänheten. De har förmågan att rekommendera nedskärningarna till filmer för att sänka eller höja åldern som kan visa en film.

MPAA är en ideell branschorganisation. Identiteten hos de berörda medlemmarna hålls hemliga. MPAA: s syfte är inte bara film klassificering, men också upphovsrättsligt skydd och straffrätt, och dess medlemmar har länkar till de sju stora amerikanska filmbolagen. är filmen klassificering som används av MPAA avsedd att vara frivilligt. Detta innebär att de kommer att rekommendera nedskärningar som gjorts till en film om innehållet är grafiskt sexuellt eller våldsamt. Filmskaparen behöver inte göra dessa nedskärningar, men filmens certifieringen kommer att återspegla innehållet i filmen. P

många filmer har sänkts för att undvika en NC-17 rating. Detta betyg betyder att ingen person under 17 år kan se film i teater. Flesta filmskapare vill inte ha betyg, eftersom det minskar mängden av människor som kan se filmen. När det gäller affärer över konst, dikterar företag ofta som skär till en film göras för att uppnå ett lägre betyg.

MPAA uppstod 1922, när Will H. Hays utsågs till ordförande för Motion Picture producenter och distributörer av Amerika. 1930 blev han ansvarig för Production Code. Eric Johnston blev president 1945, och institutionens namn ändrades till MPAA.

MPAA har utsatts för hård kritik för sent, främst på grund av en ny film kallad This Film Is Not Yet Rated . Filmen tar en grundlig titt på den hemlighetsfulla fungerar MPAA. Direktör Kirby Dick gick tom så långt att anlita privatdetektiver för att följa MPAA medlemmar. En rapport från MPAA borta regler gäller snett filmvisningar förväg. Vid en nyligen pressvisningen av filmen Derailed , utsattes allmänheten att kroppsvisitering. De som vägrade fick sina mobiltelefoner konfiskerats och utsattes för personal observation hela filmvisning. Rädslan för illegala kopior av filmen görs lett till dessa mycket tvivelaktiga kontroller.

Kritiker av MPAA har sagt att organisationen inte kan vara objektiv när du arbetar med de stora filmbolagen. Monopolet dessa studios håll sägs vara till förfång för de mindre oberoende filmskapare. Film kritiker som Roger Ebert har krävt en helt ny process för film rating. För närvarande verkar det inte finnas några planer på detta, och MPAA fortsätter att vara en mycket stark kraft i filmbranschen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.