Vad är technomusik?

Techno musik är en blandning av elektronisk och dansmusik. Den betonar rytm och utnyttjar framsteg inom musik teknik och produktion. Det är en huvudsakligen instrumental genre, oftast beroende på DJ mixar. Techno utvecklades i och kring Detroit, Michigan på 1980-talet, och använder en myriad av syntar, trummaskiner, multi-tracking, och sequencers hårdvara. Dess främsta grundsatser inkluderar användning av elektroniska instrument och enhetligheten i en gemensam drum beat.

technomusik använder loop-sekvensering och skivspelare. Det tar också nytta av växande teknik med Studio Effects och futuristiska och elektroniska ljud. Även ofta starkt blandning melodier och tung basspår bygger technomusik på pulserande rytmer och följer den typiska ramen för de flesta västerländska musiken. Den technomusik artist, en så kallad producent, använder sin studio i ett band eller orkester, blandning av ljud han skapar i olika rytmer som ett band skulle meld rättsakter till en icke-elektronisk song.

Techno låtar lita på tung syncopation, och utnyttja den hårda trumman slår av hip-hop musik. Techno beats har en distinkt ljud till dem, och det är denna skillnad som ger en distinkt technomusik. Flera trummaskiner kan användas för att lägga spår på olika spår för att skapa flera lager beats. Flesta technomusik låtarna är i 4 /4 tid och har tid märkt med bas trummor på fjärdedelsnot och hi-hats varannan åttondelsnot.

Techno musik skapades i början av 1980-talet som en form av dans och party musik. Det utvecklades av en grupp som kallas "The Belleville Three"-Derrick May, Kevin Saunderson, och Juan Atkins-i en förort till Detroit. Det återspeglade en post-disco stil i ett tidigt skede, men snart utvecklades till en kultur än trivdes på en anti-kapitalistisk, futuristiska ångest. Det tog många högteknologiska teman, utseende och ljud, inklusive glöd pinnar och edgy outfits. Techno musik bygger på en aktiv publik och en mycket energisk stil att dansa.

Techno musik, dock har fått ett rykte, vare sig orättvist eller inte, för att vara ett förebud av ecstasy och amfetamin, och uppmuntra raves och all-night parter. Många techno klubbar, men, inklusive Detroits nationellt känd, kortlivade musikinstitut, är kända för att inte servera alkohol.

Trots detta rykte, har sin kommersiella framgång vuxit kontinuerligt sedan 1980, och har bibehållit sin ställning som husets musiken i många klubbar runt om i USA, och fortfarande är bland deras mest populära danslåtar. Technomusik har nu många av sina egna radiostationer och en årlig Electronic Music Festival i Detroit. Bland de viktigaste konstnärer verksamma inom techno musik under 1990-talet och 2000-talet var Moby, Jeff Mills, Carl Cox, och Mike Banks. Genren dragen också många sub-genrer, däribland trance, house, och Detroit techno.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.