Vad är skådespelsmusik?

Scenmusik är musik användas för att medfölja en dramatisk prestanda. Det kan utnyttjas för låtar, radioprogram, film och TV och oförutsedda musik är ofta en mycket viktig del av produktionen, särskilt i filmvärlden. Beroende på tillverkningsprocessen kan scenmusik bestå särskilt för produktion, eller redan existerande musik får användas, när scenmusik är till särskilt för en föreställning, kan det bli dyrt för producenterna.

idén om skådespelsmusik är ganska gammal: grekerna, till exempel, används skådespelsmusik i sina låtar, som stödjer sig på den rika samling ritual liturgi för att förbättra utseende, humör och känslan av deras prestationer på scenen. Många forntida asiatisk scenkonst även använder skådespelsmusik, och måste, liksom grekerna, hade musiken ofta mycket specifik symbolisk innebörd som skulle ha varit väl förstått av personer i publiken.

popularitet skådespelsmusik prestanda har vaxade och avtog historiskt, men aldrig försvunnit helt. Detta kan betraktas som ett bevis på musikens kraft, eftersom musiken kan helt förändra stämningen och tonen i en pjäs på ett sätt som inte kunde uppnås på annat sätt. Musik kan lysa upp en scen, skapa spänning, eller understryka sorg eller fasa av en händelse, och en del scenmusik har fortsatt att vara berömd i sin egen rätt. Många klassiska kompositörer, till exempel bestå stycken för pjäser och andra uppträdanden som senare kom att användas i fristående resultat.

Scenmusik fyller intervall mellan scener och fungerar, fungerar som en bakgrund till dialog, och ibland blir stjärna i en scen, som i fallet med en dans scen i en film. Sammansättning skådespelsmusik kan vara mycket krävande, eftersom kompositören måste kunna framkalla det önskade läget medan du arbetar inom mycket specifik scen och tidsbegränsningar. Beroende på projektet, kan en kompositör arbeta ensam, med syntar och andra verktyg, eller att han eller hon kan utnyttja en svit av musiker från en kvartett till en orkester för att få det önskade ljudet.

p

Tecknen ofta berikas av scenmusik som åtföljer dem, med många större karaktärer har sina egna teman. Kompositörer kan också skapa musikaliska teman relaterade till specifika händelser i det utförande som en kärlek tema för två tecken, eller ett tema som är tänkt att framkalla de antagonistiska förhållandet mellan två tecken. Även tittare och lyssnare är ofta inte medvetna om vikten av scenmusik, vara medveten om det medan absorberar ett resultat kan vara mycket avslöjande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.