Vad är ridån?

teatern världen, är "ridån" en term som används för att hänvisa till biografer som utför under sommaren, samt att de spelar fås bl. a. teater företag. Termen är en hänvisning till bolag lager teatern, som normalt återanvända uppsättningarna, kostymerna och en kärngrupp av aktörer för att få sina omkostnader priserna. Sommar lager är ganska varierande, kör allt från presentationer av originalverk till Shakespeare väckelser. En enorm fördel att utföra under sommaren är att vädret är oftast fint, så en sommar lager teater att erbjuda föreställningar utomhus . I vissa fall kan den teater flytta runt, vilket innebär att resultatet från plats till plats. I andra fall är sommar lager erbjuds hela sommaren på framträdande platser som stadsparker, vingårdar och så vidare, många städer har en Shakespeare in the Park festivalen varje sommar, till exempel med en rad Shakespeare spelar på erbjudandet.

För aktörer och tekniker teater, kan ridån vara ett utmärkt sätt att börja bygga en karriär. Några mycket anmärkningsvärda scenen och skådespelare fick sin start i sommar lager, arbetar som praktikanter på den nedre delen av löneskalan när de upprättat en fot på teatern världen. Ridån erbjuder också en möjlighet för erfarna aktörer att resa till regionala festivaler, få en chans att se världen, sträck ett ben, och träffa nya människor.

Många ridån festivaler är ganska stora, ibland som erbjuder flera föreställningar samtidigt på olika platser. En veritabel armé av personal på kan behövas för att stödja sådana festivaler, ger goda möjligheter för praktikanter och andra som är intresserade av teater samhället. Eftersom sommaren lager tenderar också att i regel vara mer avslappnad, ibland folk ha tur raster, med möjligheter att arbeta med kända designers, umgås med duktiga skådespelare och studera under anmärkningsvärd direktörer.

Låntagare kan ofta ta upp ridån biljetter till rabatterade priser, och i vissa fall sådana festivaler är gratis, med finansiering tillhandahålls genom donationer och bidrag. Man vet aldrig vem som kommer att ses på en sommar lager prestanda, med några sommarfestivaler ger tillfälle att se några väldigt intressanta och innovativa prestationer utöver väckelser av äldre, kända stycken.

Om du är nyfiken att veta om sommarens lager i ditt område, kan du söka efter "ridån" och den närmaste större stad med en sökmotor. Du kan också konsultera lokala professionella teatrar för att se om de erbjuder sommar lager, eller vet om regionala festivaler sommaren bestånd som kan vara av intresse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.