Vad är pennor?

reservoarpenna är ett av många instrument i utvecklingen av skriftligen. De första skriftliga instrumenten var antagligen pinnar för att göra märken i lera. När du skriver utvecklats till en yta tillämpning av pigment, pennor och penslar blev krävs. De första pennorna var bambu rör eller fåglarnas fjädrar gåspenna. Båda var cylindrisk och, när den kapats på sned, kunde räkna med att hålla en droppe eller två av bläck om doppas i det. Gåspenna pennor var standard skrivdon stora delar av västra historia-de var billiga och leveranser var god. En skära skära i skarpa sidan av cylindern blir vägledande för bläck, genom kapillärkraften, till spets och därmed till papperet.

Quill pennor hade några irriterande drag, dock. De punkter, eller spetsar, blev grötig med användning och ge blots och Splatters. Det var ofta nödvändigt för författaren att stoppa och vässa den punkt genom att skära bort mosig del och resplitting spetsen. Detta ledde till det eventuella behovet av en ny gåspenna som axeln har krympt bort. Detta problem löstes med uppfinningen av doppa pennan med en metall NIB, som kombinerade fördelarna med pennan med bonusen att det aldrig behövs skärpas och göras med omsorg kan vara på obestämd tid.

Reservoarpennor tog doppa pennan ett steg längre. Uppkallad efter en reservoar i tunnan som höll bläck, var de ursprungliga pennor omsorgsfullt fyllt med ett litet öga dropper.

Snart pennor kom med en liten gummi reservoar i tunnan. Trycka på en knapp, spak eller flik på utsidan av tunnan skulle komprimera glödlampa inom. Sedan reservoarpenna var doppade i bläck och lampan kom ut att växa till sin ursprungliga storlek, vilket skapar ett vakuum som skulle suga bläcket till glödlampan.

På femtiotalet var reservoarpennor förbättras ytterligare med tillägg av disponibel förfyllda bläckpatroner som infördes helt enkelt in i tunnan. Skruva tunnan till chefen för pennan körde en skärpt röret i patronen, öppna den och mata bläck från patronen till spetsen för att skriva.

Kort efter uppfinningen av patroner reservoarpenna, dock den kulspetspenna uppfanns och snabbt hann den reservoarpenna i bruk. Ballpoints inte läcka, eftersom även den bästa pennor kunde, och tillämpas bläck jämnt utan analys eller plötsligt sprutar eller Splatters.

Idag är reservoarpennor betraktade som elegant skriver instrument som kräver en lättare beröring än ballpoints eller filt-tips och leverera en smidig spår av skinande våt bläck. Original pennor under deras första år är mycket samlarobjekt och mycket roligt att skriva med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.