Vad är negativt Space?

Negativa rymden är det utrymme som omger ett objekt i en bild. I konsten är negativt utrymme oerhört viktigt, eftersom användningen av negativa rymden kan få en dramatisk effekt på stämningen och tonen i det färdiga arbetet. Det är också en viktig faktor i design, och korrekt användning av negativa utrymmet är speciellt utmanande för typografer, som subtila skillnader kan passera linjen mellan listig framgång och fullständig katastrof.

I ett enkelt exempel på negativa utrymme, om du skulle spåra din hand på ett papper och färg spårning i, skulle det vita området runt din hand anses negativt utrymme. Du kan också göra en omkastning, färgläggning området kring spårning, men det färgade området skulle fortfarande anses negativt utrymme, eftersom handen är objektet i bilden. Som ni förstår om du tycker om skillnaderna mellan dessa två exempel, spelar användningen av negativa utrymme i en sammansättning en mycket viktig roll i det färdiga arbetet.

Artful använda negativa rymden kan förändra betraktarens perception av föremål som avbildas, eller det kan skapa en mycket speciell stämning. Negativ utrymme ofta användas till att utarbeta objekt i konsten, att uppmärksamma betraktaren till kontaktpunkten i dramat. Många tycker om att skapa lika stora mängder av negativa och positiva utrymme i en komposition som ger en harmonisk balans, men detta är inte nödvändigt, och att leka med proportioner negativt till positivt utrymme faktiskt kan ge mycket intressanta resultat.

Förutom att behandlas i platta bildkonst, är negativt utrymme också en faktor i tredimensionellt kompositioner. I Japan till exempel är frågan om negativa utrymme beaktas i trädgården design, med människor som hänvisar till negativa utrymme som ma , ett japanskt ord för "gap. "Negativ utrymme anses också i dans koreografi och positioneringen av aktörer på scenen i produktioner från opera till monologer.

i typografi, är negativt utrymme mycket viktigt, om en typograf är komponera en tidskriftsartikel eller en konst bredsida. Beroende på hur pjäsen består, kan negativa utrymme ändra innebörden i ett antal olika sätt. Använts felaktigt negativt utrymme kan göra en bit svårt att läsa eller obehagligt att titta på, medan välbalanserad negativa utrymme kan uppmärksamma särskilt viktig eller betydande delar av kompositionen. I vissa fall kan de negativa utrymmet bli lika känd som den positiva utrymme, särskilt när det gäller vissa företagslogotyper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.