Vad är glasblåsning?

glasblåsning är en process som används för att forma glas. Kalksten, sand, pottaska och soda först måste kombineras och upphettas i en ugn vid över 2000 ° F (1093,3 ° C). Medan glaset är i smält tillstånd, är konsten att glasblåsning utförts.

För att kunna utföra glasblåsning, måste konstnären ha en blåsrör . Spetsen på blåsrör är förvärmd genom att doppa den i smält glas som sitter i ugnen. En boll av glasmassan samlas på blåsrör och rullade på ett verktyg som kallas en marver , som vanligtvis är en tjock stålplåt som ligger platt. Den marver är viktigt för glasblåsning processen, eftersom det skapar en sval yttre skikt på glaset och gör det möjligt att forma det. Konstnären blåser luft in i blåsrör för att bilda en bubbla med smält glas. Om glasblåsning projektet uppmanas det till att en stor bit, kan konstnären skapa ytterligare bubblor jämfört med originalet.

Med glasblåsning processen, olika former kan skapas. Genom att använda ett verktyg kallat pincett , det glasblåsning konstnären kan dra glas eller skapa detalj. Den glasblåsning konstnären kan också använda speciella paddlar gjord av grafit eller trä för att utforma flacka områden i glaset.

För att manipulera glaset i olika former, glasblåsning konstnären använder verktyg kallade jacks . Om glasblåsning konstnär måste göra nedskärningar i pjäsen, han eller hon använder så kallade raka saxar . Diamond saxar , å andra sidan, avbröt stora delar av glas. När glasblåsning konstnären har skapat en bit av lämplig storlek, han eller hon flyttar pjäsen till ett verktyg som kallas punty . Här har glasblåsning konstnären kan sluta upp i pjäsen.

glasblåsning har en historia som går tillbaka till ca 200 f. Kr. Under dessa tidiga år, bildades glaset formas kring en kärna gjord av dynga eller lera. Typiskt sett glasblåsning förfarande användes för att skapa förpackningar som kan innehålla vätskor. Idag är glasblåsning används för att skapa konst-och hantverk. I själva verket är det en av de snabbast växande hobbyn i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.