Vad är ett munspel?

flesta människor i världen är bekanta med en av de två vanligaste typerna av munspel. Vad kan vara förvånande att vissa människor är det faktum att det finns mer än en typ av musikinstrument redovisade namnet på munspel. Här är några detaljer om båda typerna av munspel, och hur var och en av dem utvecklade.

Personer i Nordamerika tenderar att tänka i termer av munspel som vanligtvis kallas ett munspel. Munspel är en kompakt musikinstrument, som har en rad varierande trimmad mässing eller vass brons. Vassen är säkrade i ena änden av det inre tunnel av instrumentet, tillåter luft att passera över och producera ljud genom vibrationer. Det är närvaron av vassen och hur de avbryta flödet av luft genom tunneln som producerar olika ljud. Med en rad poster till det inre tunneln, ger spelaren olika ljud eller toner genom att placera munnen över uppgifterna och försiktigt blåsa in i passagen. Flyttar upp och ner serien luftvägarna tillåter spelaren att skapa en melodi av anteckningar.

Munspel har funnits sedan början 19th century. Många kredit Christian Friederich Ludwig Buschmann i Europa som uppfinnare av munspel 1821. Det finns dock andra krav i olika delar av Storbritannien och USA är från samma period. Oavsett det faktiska ursprung, munspel snabbt fångad på och blev en favorit bland ungdomar.

relativt lätt att spela, skulle munspel finns på landsbygden och i städerna. Med tiden har munspel kommit att bli en uppskattad instrument i nästan varje genre av musik, från blues och folkmusik till modern country och rock and roll. Även några av de nyare genrer som hip-hop har införlivat användningen av munspel till att skapa och producera musik.

En annan form av munspel kommer från Asien, som består av en serie av bambu rör som kapas i olika längder och som omfattar användning av fri vass i en gemensam vind bröstet, dessa stilar av munspel producerar ett ljud som skiljer sig från den västra munspel. Det finns egentligen flera olika bambu instrument som är refererade till som en del av munspel familjen, såsom lusheng , khaen , och Sheng . Liksom västra munspel, är den asiatiska typer av munspel anses vara relativt lätt att bemästra, och kan hittas i nästan varje del av den asiatiska världen.

munspel beror mycket av sin popularitet på att instrumentet är lätt att ta med, kräver väldigt lite utrymme och har en kapacitet för att skapa tilltalande ljud i nästan varje plats. Från små barn till genomförda musiker, många människor får ett leende på läpparna när de hör den första musikaliska stammar av någon som spelar ett munspel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.