Vad är en stämgaffel?

en stämgaffel är ett verktyg som används för att ge en ren ton. Den används som en referens för exakt tonhöjd, och för att markera tid i kvarts digitala klockor. Hörseltest kan anställa en stämgaffel, som kan fysik klasser med inriktning på studier av ljud. till utseendet, en stämgaffel är en tudelad metall gaffel som är formad som ett U och sträcker sig från ett handtag . De flesta människor är bekanta med grundläggande sätt av en stämgaffel, som är den långvariga läge som används som standard för tonhöjd. Den så kallade "dunka"-läget är en högre frekvens, och dör bort mycket snabbt.

uppfanns i 1711 av musikern John Shore, och ursprungligen kallades "pitch-gaffel," den stämgaffel vidareutvecklades av flera uppfinnare med sikte på att ge en ny typ av musikinstrument. Denna idé aldrig fångats på, dock. Idag, en stämgaffel har en musikalisk användning, dock: kan den användas för att fastställa planen för utövande konstnärer eller instrument. Till exempel stämgaffel en kan användas av en ledare eller utövande konstnär att ställa en exakt plats för en musikföreställning av en a cappella grupp. Ofta är en pitch slås och dirigenten eller de olika vokala delarna räkna ut sin pitch baserad på slog tonhöjd. Om pjäsen har flera förflyttningar får tomterna ges före början av varje nytt avsnitt. Det finns andra musikaliska användningsområden också. En uppsättning stämgaffel, eller en stämgaffel för mitt C och ett bra öra, kan användas för att stämma ett piano, även om elektronisk tuners har blivit populära. Timpanists använda en pitch rör eller en uppsättning stämgafflar att ställa in timpani. För musikaliska ändamål, stämgafflar är lätt tillgängliga pitch A-440, liksom mitt C och apparater är tillgängliga för tonerna i C-dur skala samt kromatisk skala.

För medicinska ändamål, såsom testning av hörselnedsättning, finns specialiserade stämgafflar med platser som behövs för olika specifika testprotokoll. Vetenskapliga stämgaffel är ett specialiserat verktyg för forskning inom akustik och ljudvåg analys och för att kalibrera de olika enheterna. Dessa olika typer av stämgafflar är inte utbytbara. Till exempel är vetenskapliga stämgafflar vanligen monterade, medan musikaliska stämgafflar är handhållna. En stämgaffel noggrant bör väljas utifrån målet att använda dem i en musikal, medicinsk eller vetenskaplig inställning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.