Vad är en harmonisk skala?

harmoniska skalan är en musikalisk skala som följer en specifik tonal mönster. Liksom de flesta stora musikevenemang skalor, harmoniska innehåller sju sedlar och upprepar varje oktav. Även om det är mindre vana vid musikverk än Diatonik, de större och mindre versioner av harmonisk skala ses i jazz, några bitar av den 16-19th century, och ibland efterlikna Mellanöstern skala. I musik, består en stor skala av sju konstaterar att följa ett visst mönster av hela och halva steg ökar i frekvens. En diatonisk durskalan s mönster är hela två steg, ett halvt steg, tre hela steg, ett halvt steg. I tonarten C-sekvensen innebär ingen höjd eller sänkt anteckningar. Denna nyckel är lätt att spela på ett piano, eftersom de är lagda för att matcha en C-dur skala exakt. En stor harmoniska skalan är nästan identisk, med den enda skillnaden att den sjätte anteckning är platt med ett halvt steg.

mindre skala i huvudsak är en större skala med tredje not platta med ett halvt steg. Följaktligen tillplattade harmoniska underårige har både den tredje och sjätte steg. Denna skala är särskilt störande för dem som endast används för att höra diatoniska större och mindre skalor vanlig i västerländsk musik. Harmoniska mollskala kallas också muhammedanska skala, eftersom det liknar en populär skala inom musik i Mellanöstern. Eftersom de flesta Eastern musik innebär quartertones, som västerländska instrument inte kan anpassas till, harmonisk moll är ett av de enda skalor som kan imiteras i västerländsk musik. Om du är van vid västerländsk musik och inte en utbildad musiker, harmoniska skalan kan låta mycket avskräckande först. Det är svårt att spela ackord på gitarr, eftersom det kräver en stor omställning i ackordet struktur halvvägs genom skalan. Det kan också vara svårt för sångare, eftersom de tillplattade sjätte anmärkning är en mycket ovanlig komponent i de flesta vokalmusik.

Emotively, är harmonisk skalor allmänhet sade att framkalla sorg eller eeriness. Harmonic minderåriga ofta används för att öka harmonin delen av mindre ackord, även om en diatonisk mindre används för att skapa melodin. Musical experterna vanligen hänvisar till harmoniska skalan anses ha en stark och intensiv ljud. Med få undantag är det harmoniska skalan inte allmänhet uppstår under ett helt musikstycke, utan används snarare för att framhäva. För kompositörer, gör det harmoniska skalan nyans och struktur som skall läggas till ett stycke, för att uppmärksamma särskilda musikaliska teman.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.