Vad är en grammofon?

en grammofon, grammofon eller skivspelare, är en anordning som är konstruerad för att spela upp musik. För nästan 100 år, var fonografer huvudsak det enda sättet för konsumenterna att njuta av inspelad musik hemma, förutom i radio, skivspelare började att ersättas av kassetter, cd-skivor och andra inspelning och lagring på 1980-talet. Däremot kan arbeta skivspelare finnas i vissa bostäder, och de är det bästa sättet för vissa artister, eftersom de ger en unik nivå av flexibilitet som inte erbjuds av andra enheter musikuppspelning. En del människor föredrar också ljudet av en inspelning spelas på en grammofon. Om du vill använda en grammofon, lägger någon en räfflad skiva på en skivspelare som roterar med konstant hastighet. En stylus känd som en nål placeras på skivan. Eftersom skivan roterar, pennan rör sig som svar på spåren, som faktiskt noteras ljudvågor. Med användning av ett horn ansluten till pennan, är det möjligt att höra ljudet. Modern fonografer ansluta högtalarna till en nål för ytterligare förstärkning.

Flera tidigare försök med fonografen dokumenterades på 1800-talet, men äran för det första en vanligtvis går till Thomas Edison, som patenterat en fungerande fonograf 1877 . Edisons fonograf hade alla de grundläggande delarna av senare skivspelare, även om skivspelaren måste vevas för hand. Edisons fonograf spelade även in ljud på en cylinder, snarare än en skiva, många tidiga fonografer används cylindrar, och det var inte förrän på 1890-talet att skivan inspelningar utvecklats.

historia fonografen är fascinerande. Före tillkomsten av fonografer fanns det inget sätt att fånga ljud, utveckling av metoder för att skriva och spela upp cylindrarna och senare skivor innebar en radikal övergång i samhället. För första gången kunde människor lyssnar på musik hemma i sitt eget hem utan att kräva ett band. Tidiga fonografer kan ha varit dyrt och otillgängligt för de lägre klasserna, men de banade väg för vardagens apparater musikuppspelningen sett i händerna på människor, unga och gamla i dag.

Pressad skivor av olika musikaliska framträdanden fortsätter att tillverkas i dag, och de säljs i specialitet musik och skivaffärer för människor som fortfarande äger skivspelare. Edison kan ha svårt att känna igen en modern skivspelare, eftersom ett antal egenskaper har förbättrats avsevärt sedan hans dagar, men han kan nog lista ut hur du snurra några låtar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.