Vad är en gitarr?

mitt förmenande, inga andra musikinstrument har haft ett större inflytande på hur musiken har utvecklats sedan början av nittonhundratalet än elgitarr. Som under början av 1930-talet, elgitarren blev en nödvändighet som jazzmusikerna försökt att utveckla sitt sound. Sedan dess har den utvecklats till ett stränginstrument instrument kan en mängd ljud och stilar. Det fungerade som en framträdande förespråkare för utvecklingen av rock and roll, liksom många andra typer av musik. Den första elektriska gitarrer, designad av Rickenbacker gitarrer har ihålig arbetsföra instrument med enkel design och ganska grovhuggna elektronik. De anställda att använda en pickup-en magnet inlindat i en spole av tunn tråd som överför vibrationer gitarrens strängar bifogas standard akustiska gitarrer. Med tiden började de första solid gitarrer utvecklas mycket tack vare en Epiphone Guitars instrumentmakare-eller gitarr Maker-namnet Les Paul. Det solid body gitarr, också inledningsvis en rå design, möjliggjorde en mer omfattande ljud och varmare ton än den ihåliga organ. Eftersom elektrisk gitarr är ett stränginstrument, det bästa sättet att skapa ljud från det är att sända sträng vibrationer genom magnetisk givare. Generellt finns det två typer av gitarr mickar: single coil och humbucking. Single coil pickups består av en magnet inlindat i tunn tråd, de tenderar att skapa ett klart ljud som kan förändras beroende på dess position på gitarr kroppen. Tyvärr är dessa mikar är mer mottagliga för att skapa onödigt buller och feedback, känd i gitarren världen som "hum. " Dessa typer av mickar kom som standard på den första produktionen solid elgitarrer och om senare modeller för åren därefter. p

humbucking pickups var utformade för att motverka problemet med högt surrande samband med single coil pickups. Humbucking pickups består av två magneter som motsats till varandra för att radera ut återkoppling i samband med single coil pickups, effektivt Bucking suset, så att säga. Ju starkare humbucking pickups tenderar att skapa en varmare och djupare ton än enstaka spolar, och tonen kan också ändras beroende på deras ställning på gitarren kroppen.

elgitarr, liksom de flesta elektriska instrument, måste användas tillsammans med en förstärkare som ska överföra signalen via en högtalare, vilket skapar den starkare ljud. Men inte uteslutande, elgitarr nästan alltid anställa användning av en extern förstärkare och högtalarsystem. Det finns flera olika typer av förstärkare, men det vanligaste är combo amps , som kombinerar förstärkaren ger makt och högtalaren ger ljud i ett enda hölje, och förstärkare och skåp set-ups , som åtskiljer de förstärkaren från högtalaren eller högtalare. Båda inställningar är bra för olika inställningar, så se till att välja en som passar dina behov bäst.

Eftersom ljud varierar beroende på form, storlek, material och komponenter är det bra att prova flera olika elgitarr och strukturering amp innan du väljer en själv. Gitarrer är väldigt olika i prisklass, så se till att avgöra vilka behov du har innan du köper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.