Vad är en gammal mästare?

Termen "gamla mästare" används både för att hänvisa till en europeisk konstnär som bodde och arbetade under en viss tidsperiod, och på konstverk som producerats under denna period. Den exakta tidslängden för gamla mästare perioden varierar, men är allmänt accepterat att omfatta konst som producerats från 1400-talet till 1700-talet. Konsthistoriker debatt om nyttan av "gamla mästare", och de kan använda olika termer för att diskutera konst som producerats under denna period i historien.

Även konsthistoriker inte skulle gilla det, många kända gallerier har en " gamle mästaren "flygeln och konst auktionshus kan också använda det för att identifiera konstverk i deras kataloger. Det kan vara bra att veta vad för slags konst är under diskussion när termen används som följd. Eftersom tidsperioden för konstverk som klassificeras som gamla mästarna är breda, ett enormt utbud av konstnärliga stilar och tekniker som omfattas inom ramen för denna övergripande term, liksom en rad andra artister som Goya, Dürer, da Vinci, Tintoretto, Raphael och Vermeer bland många andra. Det är viktigt att komma ihåg att denna fras används endast i diskussioner om europeisk konst, inte av konst från andra delar av världen. Den refererar högt kvalificerade och skickliga konstnärer eller "mästare" som arbetade under denna period, ofta under överinseende av gillen eller kollektiv. Många gamla mästarna har också arbetat för och med beskyddare, som var en viktig del av konstvärlden under denna period. Den gamle mästaren tid återspeglar en mycket volatil period i Europas historia under renässansen märkt stora förändringar i det europeiska sättet att leva. de gamla mästarnas målningar, teckningar, etsningar, grafik, skisser, upplysta manuskript, och skulptur. Begreppet används ofta just med hänvisning till målning, eftersom så många av de gamla mästarna producerat en stor mängd fantastiska målningar och fresker. Gammelbondens utskrifter är också vanligt att beskåda i konstgallerier. En gammal mästare kännetecknas av extrem teknisk kompetens och en viss känsla av särskiljande och ibland spöka skönhet som har hållit konstverket populära genom århundraden.

När konstnären bakom ett arbete är okänd, kan det fortfarande vara kallas en gammal mästare, att placera den i den tidsperiod då det skapades. I dessa fall, ett utmärkande exempel namnet på artisten beskyddare eller den region där tavlan härrör används för att namnge artisten, vilket är fallet med Master of Flemelle. Om man tittar på de konstverk som producerats under perioden kan vara mycket upplysande, eftersom dessa konstverk visar hur människor levde, arbetade, och spelade under en turbulent och säkert spännande tid i Europas historia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.