Vad är en basgitarr?

En bas är ett stränginstrument utformad för att spela lägre anteckningar i ett musikstycke. I ett band eller ensemble, spelar bas i allmänhet ett komplement till gitarr. En bas kan vara akustisk, semi-akustisk eller elektrisk och fastän liknar en gitarr, har bas några stora skillnader. I stället för de vanliga sex strängar en gitarr har basgitarr regel fyra strängar, men det finns modeller med fem eller flera strängar. De fyra strängarna på en basgitarr är inställda på EADG från lägsta till högsta och är vanligtvis inställda med E på 41. 3 Hz. Även om vissa basgitarrer har inga frets, är mest fretted med 24 band att uppnå en räckvidd på minst två oktaver per sträng. Den semi-akustiska och elektriska basar är de mest spelade basar. Utvecklingen av elbas började med jazz ERA någon gång i början 20th century. I orkestermusik, flera basister samman och skapade ljud i basen ackompanjemang. Som jazzmusik utvecklats sökte musiker en väg för en musiker att spela bas ackompanjemang så att det kunde höras utan att drunkna i de andra instrumenten.

Idag är elbas ett instrument som alltid finns i liveband utför klassisk och södra rock, heavy metal, jazz, och blues. Båda semi-akustiska och elektriska basgitarrer kan spelas med olika förstärkare beroende på inställningen. En semi-akustisk basgitarr är ihålig i mitten, som uppnår resonans för ljud utan förstärkare, men det har elektriska komponenter i halsen så att den även kan spelas med en förstärkare, vilket gör det till ett användbart alternativ för bas.

är vilken typ av bas musiker väljer grundar sig främst på personliga preferenser och ljudet de önskar uppnå. Varje del av en basgitarr-halsen, kroppen, och pickups-kan vara unika för varje märke design. Flesta kroppar är gjorda av trä såsom mahogny eller al och är lackade eller vaxat att förbättra träfibrerna. Design och färg är nästan lika viktig som ljudkvaliteten för många spelare bas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.