Vad är en akustisk gitarr?

Långt innan elgitarren kom längs gjorde ihåliga kroppen akustisk gitarr sitt varumärke inom musikvärlden. En akustisk gitarr som traditionellt inte använder förstärkning bortsett från det naturliga ljudet som produceras av snöre vibrationer studsa inuti ihåliga håligheten som gör upp gitarren kropp. Genom att använda öppna sår för att producera ljud, har den akustiska gitarren förmågan hos ett mångsidigt och bärbart instrument populär bland musiker över flera genrer. En akustisk gitarr skiljer sig från en elgitarr i sin metod för ljudproduktion, men också i sin enkelhet: mest akustisk gitarr inte kommer med någon elektronik att producera förstärkning, men mer och mer akustiska gitarrer är på väg lager med mickar som gör att gitarren ska spelas med eller utan förstärkare. En akustisk gitarr bygger i stället på akustiken i gitarrens kropp, som gör att ljudet ska studsa runt inne i ihåliga utrymme och fly genom ett sund hål under strängarna.

Processen går ungefär så här: strängarna vibrerar vid kollision, skapar ljud. Men eftersom bara strängar vibrera så mycket och kan bara skapa en liten mängd ljud, är den akustiska gitarren utformad så att strängarna att vibrera genom bron på gitarr, och i sin tur locket-eller ansikte-på gitarr . Denna vibration då förbättras av den ihåliga kroppen av gitarren och ut genom sundet hålet. Själva ljudet bildas naturligt och förlitar sig inte på någon yttre förstärkning, men det finns mickar förfogande för att förbättra ljudet av akustisk gitarr i stort sett samma sätt elgitarrer arbete. En akustisk gitarr är också känd för sitt utseende: den vanligaste akustisk gitarr karosseriform kallas Dreadnaught och kan innehålla ett hölje så att spelaren kan få tillgång band närmast kroppen av gitarren. Gitarren kan innehålla flera dekorationer, såsom utsmyckade plocka vakter eller rosetter-dekorativ intarsia-runt ljudet hålet. den akustiska gitarren måste noggrant konstruerade för att skapa en önskvärd och unikt sound. Guitar byggare, även känd som luthiers, använda ett system med hängslen för att skapa själva kroppen, och material måste väljas med omsorg för ljudöverföring kvaliteter. Luthiers också använda egna bindemedel noggrant välja vissa typer av lim och ytbehandlingar som inte kommer att minska den totala ljudkvaliteten i instrumentet.

Andra faktorer kan påverka ljudet produceras av den akustiska gitarren. Till exempel använder den klassiska gitarren en liknande ljudproduktion metod men använder nylon strängar i stället för det vanliga stål strängar, vilket ger en mindre skarp ljud som oftast hörs i klassisk musik. Woods, lim, strängar, formen på kroppen, och många andra faktorer kan också påverka tonen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.