Vad är en Wagner Tuba?

Trots sitt namn, är Wagnertuba egentligen inte en tuba. Det är en mässing instrument, men det är en medlem av horn-koncernen, en av de fyra stora kategorierna i vilka mässing är vanligtvis delas, trumpeter de andra är tubor och tromboner. Den kommer i två storlekar: Bb (tenor) och F (bas).

Är dock Wagnertuba, som namnet antyder, en skapelse av den tyske kompositören Richard Wagner, vilket gör det en självbetitlade instrument som Europeiska Sousafon-skapade av amerikanska kapellmästare och kompositör John Philip Sousa, och saxofon, uppfunnen av belgisk instrumentmakare Adolphe sax. Den Wagnertuba uppfanns därför i samband med att skriva Der Rhinegold , i början av 1850-talet utformade Wagner med ett sound som ingen befintlig instrument skulle göra och fick dem för honom.

Andra kompositörer började använda dem. Det har rapporterats att Anton Bruckner efterlyste det i sin 7. Symphony, Richard Strauss använt det i Don Quijote , Igor Stravinsky använt det i båda Firebird och Le Sacre du Printemps , innefattar och Maurice Ravel: s orkestrala arrangemang av Tavlor på en utställning av Modest Musorgskij också Wagnertuba. Idag kan vissa av dessa bitar utföras med ett eufonium ta Wagnertuba delen. Den Wagnertuba har fyra Slussar. I Bb Wagnertuba sänker en av de ventiler planen med en fjärde. På instrumentet knappat in F, sänker samma vale planen med en femtedel. Musik för båda typerna av Wagnertuba införlivas, och Bb-tubor ljudet en stor sekund lägre än det skriftliga platser, medan F-tubor ljudet ett perfekt femtedel lägre.

p

Hornists vanligtvis används för att spela Wagnertuba, som använder ett horn språkrör, och har sina ventiler drivs av vänster hand, liksom franska horn, inte högra hand, som de andra tubor. Till skillnad från de horn, är den högra aldrig används för att stoppa Wagnertuba, men en stum kan vara anställd, till stor del för att minska volymen. Det är värt att notera att uppnå exakt intonation är svårare med Wagnertuba än vad det är med den franska horn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.