Vad är en Sousafon?

tubor, inklusive baryton, eufonium, Sousafon, tuba och väl-form en av de fyra största grupperna i vilken mässing familj av instrument är ofta uppdelat tillsammans med trumpeter, tromboner och horn. Den Sousafon är en typ av bas tuba, begagnade som de vandrande tuba-främst i musikkårer, men i början var det används i inställningar konsert bandet. Den Sousafon används inte i den moderna orkestern. Den sousaphone är en av en liten grupp av instrument vars namn är eponyms, instrument som har fått sitt namn efter sin uppfinnare. Begreppet Sousafon skapades av amerikansk kompositör och kapellmästare John Philip Sousa, sätta den i en kategori med Wagnertuba-ett horn conceptualized av tyske kompositören Richard Wagner-och saxofon, en av de många uppfinningar belgisk instrumentmakare Adolphe sax.

Sousa skapade specifikationer för första sousaphones, som var modellerad på instrumentet kallas Helicon, som löper runt spelaren, vilande på vänster axel, och byggt på 1890-talet. Han begärde en klocka-up design, vilket ledde till smeknamnet "regn-catcher", och det var först i början av nittonhundratalet som klockan, var fram modellen först gjorde. I södra Europa är Sousafon faktiskt kallas Helicon .

Även om både marschera tubor och Sousaphones är avsedda att transporteras, är Sousafon särskiljande i omger spelaren, vilket gör det nästan verkar vara slitna stället transporteras. Början på 1960-talet ersatte glasfiber organ metall, vilket gör instrumenten lättare och lättare att hantera, och mindre känslig för bucklor. , The Sousafon, liksom tuba kan lägrade sig i EB eller BB och är icke-införlivande instrument. Eftersom det används ibland utanför spelplanen och parad marken, en speciell "sousaphone stol" har utvecklats för att hålla instrumentet i en konsert inställning. Stolen har hängslen för att stödja instrumentet, så en sittande spelare inte behöver bära tyngden. Harry Wenger, en musik lärare och uppfinnare, innehar ett patent för Sousafon ordförande. Ordföranden aktiverat barn som var för små för att stödja instrumentet att lära sig spela det.

Kända sousaphone spelare av det tjugoförsta århundradet inkluderar Tuba Gooding Jri hip hop-bandet The Roots och Nat McIntosh i Youngblood Brass Band. En anmärkningsvärd New Orleans Brass Band Sousafon spelare är Kirk Josef av Dirty Dozen Brass Band, och hans lärare, Anthony "Tuba Fats" Lacen, var en framstående sousaphonist i slutet av nittonhundratalet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.