Vad är en Slide Whistle?

slide visselpipa är en ovanlig metall träblås instrument som utvecklades först i början 20th century. Du har säkert hört den skjutbara ljudet av slide whistle, särskilt som en ljudeffekt i karikatyrerna. Några av de andra namnen på bilden visselpipa omfatta Swanee vissling, kolv flöjt, eller cykelpump visselpipa. Namnet cykelpump vissling ger en bra ledtråd till utseende visselpipa. Det liknar en metall cykelpump, med en fipple, omväxlande kallas ett språkrör, som är mycket lik den låt flöjt eller brännaren språkrör. Bilden visselpipa är ihålig men har en metall kolv, som ibland kallas en kolv, som kan vara hand förlängas eller förkortas för att producera en glidande ljud. Det finns ett folk som verkligen kan spela ihållande enda anteckningar på bilden visselpipa och kanske kan föra bort hela låtar med instrumentet. I detta fall spelar bilden vissling är något jämförbart att spela en trombon, åtminstone en mycket liten sådan. Du måste veta exakt hur mycket för att dra ut kolven för att producera olika toner. En berömd bild vissling spelare i det förflutna var Paul Trietsch. Han anses sannolikt mest skickliga spelare att någonsin spela instrument, även andra kända musiker som Louis Armstrong också kan spela en bra "bild. " Det har varit några symfonisk tonsättare som har använt sig av bilden visselpipa. Maurice Ravel, mest känd för sitt arbete Bolero , som används bilden vissla i en opera L'enfant et les Sortilèges ( barnet och Spells ). Även om bilden vissla har använts i ett fåtal jazz och orkesterverk, oftast det användes i tillbringare band av 1920-talet.

Jug band skisserat olika handgjorda instrument, och den unika karaktären av bilden visselpipa passa rätt i. En annan tonsättare som har gjort mycket av bilden visselpipa är Spike Jones, som är mest känd för sin parodierade tolkningar av musik från 30-talet och framåt. Jones använde bilden visselpipan ofta, interjecting det i olika punkter i sitt "arrangemang" för att framkalla humor.

Diabild visselpipor är billig. Du kan köpa en av professionell kvalitet för cirka 15-20 US-dollar (USD). De kan göra ett roligt instrument, ett underbart sätt att lägga till ljudeffekter, eller bara vara en cool noisemaker för barn. Du kan köpa instruktionsböcker för bilden visselpipan som kan lära dig att spela en äkta sedel och sånger. Beväpnad med en bild visselpipa och instruktioner du bara kan bli nästa bild visselpipa virtuos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.