Vad är en Peabody Award?

Sedan 1941 har de som utmärka sig i radio-och TV-sändningar i Amerika blivit hedrad med George Foster Peabody tilldelning. Som den äldsta prisutdelningen riktad mot elektroniska medier, Peabody Awards har en rik historia av framgångsrika mottagare. Utmärkelserna delas ut varje år i juni, och vann en Peabody Award anses vara en stor ära. The Peabody Award historia kan spåras tillbaka till 1938, då USA National Association of Broadcasters började planerna på att dela ut Awards for Excellence. Samarbeta med Grady College för journalistik och masskommunikation vid University of Georgia, modelleras utmärkelserna själva systemet efter den internationella Pulitzer utmärkelser. George Foster Peabody, för vilka priset är uppkallat efter, var en viktig bidragsgivare till både universitetet och tilldelning. Hans dotter, Marjorie Waite, serveras på advisory board för prisutdelningar och konstruerade bronsmedalj som toppar den fysiska priset.

Den första prisutdelningen ägde rum 1941, för arbeten avslutade föregående år. Vinnare ingår CBS Radio för public service via ett nätverk, Elmer Davis CBS Radio, för rapportering av nyheter, och KSTP Radio i St Paul, Minnesota för programmet America Calling . År 1948 erkände Peabody Awards den växande trenden i media och började lägga utmärkelser för TV.

Nominering till en Peabody Award kan göras av en person eller organisation på uppdrag av ett program, en person eller medieproduktion. The Peabody Styrelsen granskar alla förslag och kan även välja att agera på eget initiativ, med tanke på program och människor som inte redan har nominerats. De flesta elektroniska medieformer släppts för offentlig konsumtion är tillåtna, med det främsta undantaget är stora rörliga bilder i vida release. Det finns ingen gräns för hur mycket Peabody belöningar som kan ges ut under ett enda år, men antalet har aldrig överstigit 36.

Med en historia om ära icke-traditionella arbetet, Peabody Awards är ofta som de största ära tillgängliga för media skapare och deltagare. General kategorier ära inkludera barnprogram, dokumentärfilm, broadcast journalistik och TV-program. I enlighet med ursprungliga traditionen, är utmärkelser ges till sändarstationen i stället till individuellt program att erkännas, även om de största deltagarna i programmet kan ta emot utmärkelsen.

The Peabody Award är ett utmärkande ära, och en som undviker kommersialisering för det mesta. Till skillnad från Oscarsgalan eller Emmy, det Peabody Awards är inte flashig eller fyllda med A-kändisar. De är fast i och förbättra kvaliteten på planeringen, oavsett källa eller returnerar rutan kontor. Många i media anser Peabody styrelsen som en drivande kraft i krav på gammaldags journalistik, kreditering dem som närvarande berättelser som är viktiga snarare än stora beslutsfattare pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.