Vad är en ORKESTERDIKE?

En orkestergropen är en nedsänkt yta i en teater som är utformad för att rymma en orkester att följa scenframträdanden. Orkestern som presterar i en orkester grop kallas ibland en grop orkester, och beroende på storleken på gropen, får orkestern vara mindre än en traditionell full orkester, så många orkesterdiken inte har plats för en full uppsättning av musiker .

Klassiskt, är en orkestergropen placerad framför scenen, så att artister att tydligt se rörelserna på ledaren. Eftersom scenen är ofta högt och orkestergropen sänks, avståndet mellan avgrunden och scenen kan vara ganska minskat, eftersom vissa oförsiktiga artister upptäcka. I vissa fall kan orkestergropen täckas, och detta kan ibland vara användbart för trick på scen, som en lucka kan utformas för att leda till orkestergropen, vilket gör att aktörer att dyka upp och försvinna från mitten av scenen.

i gropen är väggarna speciellt utformad för att ge bästa möjliga akustik, så att ljudet från orkestern strömmar genom hela plats utan att tynga resultatet på scen. Många orkesterdiken är också konstruerade för att ha rimligt låga decibelnivåer, så musiker att arbeta utan rädsla för att skada sin hörsel. Vanligtvis inrymmer en liten plattform i gropen ledaren, så att han eller hon kan ses av alla musiker, som kan sitta på stolar eller på läktare, beroende på utformningen av gropen.

Vissa gropar bildas på hydrauliska hissar, så att de kan höjas och sänkas. Detta kan vara mycket användbara i teatern som erbjuder en blandning av prestanda, eftersom gropen kan användas för att förlänga scenen eller sittplats när en orkester inte behövs. På orkestergropen behöver inte vara placerade direkt framför scenen, heller, även om många beskyddare förväntar oss att se den orkester som framförde framför scenen, när en orkester grop är på andra ställen i teatrar, kan ledarens rörelser sändas på skärmar som är synliga från scenen, så att aktörerna kan följa ledtrådar.

Att arbeta i en orkester grop kan vara en utmaning, eftersom människor ofta får utstå nära håll i gropen. Musiker måste kunna arbeta bra med varandra, och för att svalka dig i olika situationer, eftersom de måste samordna med skådespelarna på scenen. Om något går fel på scenen, kommer musikerna i gropen måste reagera på lämpligt sätt, för att dölja problemet, så att publiken inte är medveten om problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.