Vad är en Klappa?

En Klappa är en anordning som används inom film, TV och reklamproduktion att bistå i arbetet med att synkronisera ljud-och film. Eftersom ljud och film brukar redovisas separat, måste de matchas försiktigt under redigeringen, eller den färdiga produktionen kommer att känna något lite till tittarna. När synkroniseringen är mycket dålig, kan det bli nästan komisk, men även små avvikelser kan vara mycket förvirrande för tittarna. Det finns två komponenter i ett Klappa: den kläpp, och skiffer. Den Clapper består av två stycken av trä eller plast som kan snäpps ihop för att göra en tydlig clacking buller som är lätt att hitta på ljudupptagningen. Genom att matcha ljudet av Clack till den fysiska åtgärder på filmen, kan redaktören synkronisera ljud-och film. Clapperboards ibland även ges bort som minnen av filmproduktioner. Den skiffer används för att registrera information om produktionen, inklusive namnet på produktionen, direktör, chef för fotografering, och scenen. Det tar många och kameravinkel är också utskrivet på skiffer. Denna information hjälper människor i redigering rummet, så att de snabbt veta vad de tittar på genom att läsa Klappa. Om du vill använda en Klappa, filmteamet ställer upp på scenen, skriver ut information om Klappa, håller upp Klappa, och sedan vänder på kameran. Vanligtvis är det information om skiffer läste upp, och sedan kläpp är slint. Efter detta kan aktörerna inleder. Ljudet på det som plockas upp och spelas in på en enhet, medan filmen på scenen lagras i kameran.

Clapperboards inte nödvändigtvis vara clacked att markera en scen. Vissa filmmakare använda digitala griffeltavlor, där en timer är synkroniserad med kameran. När Klappa hålls upp i början av scenen, registrerar kameran tiden på bordet, så att editor för att hitta samma punkt i filmen eller digital inspelning för att synkronisera med ljudet senare.

är all information om Klappa också registrerade i kontinuiteten boken för produktion, så att människor av besättningen och i redigerings rummet kan slå upp information kommer senare. Till exempel, en redaktör som vill hitta en specifik scen att arbeta kunde kontrollera kontinuiteten boken för att ta reda på var det ska placeras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.