Vad är en KONSTFÖREMÅL?

En KONSTFÖREMÅL är något som tros ha konstnärliga förtjänster. Exempel på objekt d'art varierar, från Faberge ägg till Popsicle sticka birdhouses, som omfattar ett brett spektrum av mänsklig konst och hantverk. Vissa människor begränsar också den definition av en KONSTFÖREMÅL till en liten artefakt, exklusive stora skulpturer, målningar, och så vidare. Många museer har omfattande samlingar av konstföremål från hela världen för allmänheten att beundra.

På franska uttrycket bokstavligen betyder "föremål för konst" eller "konstverk. "En KONSTFÖREMÅL kan vara tvådimensionell, vilket kan vara fallet med en liten målning eller en bit handarbete, eller det kan vara en tredimensionell skulptur eller replika. I samtliga fall har någon som tilldelats konstnärligt värde till objektet. I vissa fall håller en kultur i allmänhet om att något är ett konstverk, vilket är fallet med persiska miniatyrer, ornately detaljerade målningar som producerats i stor utsträckning i Mellanöstern i 15th century. I andra situationer kan konsten värdet av det arbete begränsas, som när ett barn tar hem en misshaped keramik askfat, som anses vara en KONSTFÖREMÅL av barnets förälder, men vanligen inte av samhället i stort. är värdet av en KONSTFÖREMÅL bedömas på grundval av utvärderingar genom art proffs. I fråga om något som liknar ett Fabergéägg är målet i sig värdefulla på grund av ädla metaller och ädelstenar som gick in i sin konstruktion, tillsammans med den höga yrkesskicklighet. Faberge ägg anses också vara värdefull på grund av deras kulturella och historiska sammanhang, och det faktum att de representerar en höjdpunkt hantverk. Många Faberge ägg ägdes också av historiskt viktiga siffror, vilket ytterligare ökar deras värde i ögonen på allmänheten.

Många hem har objekt d'art som varierar i värde. Många människor, till exempel hålla små kopior av skulpturer och målningar i sina hem som kan betraktas konstföremål. I vissa fall kan dessa föremål har sentimentalt värde som väger tyngre än penningvärde. Förmögnare personer får behålla högt prissatta konstföremål i sina hem, några av de finaste konstverk i världen är faktiskt i privata samlingar.

Verk av böter konst kan vanligen köpas genom auktioner och konstgallerier, och de är ibland överförs direkt mellan ägarna. Många andra konstföremål som minnen och Knick Knep finns tillgängliga från butiker som specialiserar sig på sånt, och folk kan också utbyta handgjorda konstföremål som personliga gåvor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.