Vad är en Jam Session?

En jam session är en samling musiker som går ihop för att leka med musik. Improviserad musik brukar spelas i jam sessions, eller musiker kan ha en grov tema eller komposition för att arbeta som de expanderar om i samband med jam-session. En jam session kan gå från ett informellt möte på gatan musiker som råkar stöta på varandra på ett möte som sammankallats specifikt i syfte att registrera och offentliggöra musiken från jam session.

Folk har spelat musik tillsammans under mycket lång tid, och det är säkert att säga att jam session har funnits i en eller annan form i tusentals år. På 1930-talet, men nådde jamsessioner en ny höjd i jazz gemenskapen, med musiker som spelar erkända normer framför en publik, och sedan få ihop till en uppvärmd och experimentell efter timmar jam session. Efter timmar sessioner ofta ingår skärning tävlingar, där konkurrenter skuren i varandras solon i ett försök att överträffa sina framföranden.

Jam Sessions är nära förknippade med jazz och rock, men tekniskt människor som arbetar i alla musikaliska genre kan jam. Klassiska musiker, till exempel, kan jamma tillsammans och utforska teman, arrangemang, och nya sätt att se på klassisk musik. Kompositörer kan också plaska i jam sessions, spela med andra musiker för att få en känsla för hur deras arbete låter och hur människor reagera på arbetet på en känslomässig nivå. I många samhällen är det inte ovanligt att musiker regelbundna Jam Sessions som kan vara öppen för inbjudna gäster som kan spela musik eller lyssna. En bestämd dag i veckan eller månaden kan avsättas för en jam session med musiker möte i ett samhälle center, garage, eller hemma för att spela musik tillsammans. Musikerna i sessioner gemenskap sylt tenderar att variera, beroende på vem som känns som att gå. Sylt används ofta som praxis att medlemmar i ett band, att ge folk en chans att jobba bort lite ånga och experimentera med musik i en avslappnad miljö.

ska gå en jam session kan vara mycket intressant. Vissa band har mer formellt organiserade Jam Sessions som är mer polerad och resultatinriktade, medan samhället jamsessioner kan märkas med långa pauser, livliga debatter bland musiker och enstaka stunder av obalans som musikerna inte kan enas om vad de spelar . Men sylt ger observatörer en möjlighet att se många sätt som musik kan spelas med och de kan vara ganska ögonöppnande för människor som inte känner improvisationsmusik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.