Vad är en Honky Tonk?

ibland används som en term för att ange en plats att ha en bra tid och vid andra tillfällen ett sätt att ange ett tillhåll för ondska har Honky Tonk varit hos oss i över ett århundrade och kommer förmodligen att vara med oss ganska ytterligare några år. Den första referenserna till en honky tonk tycks ha varit runt sekelskiftet 20th Century, och omfattade palats underhållning i södra och sydvästra USA. Generellt användes termen "Honky Tonk" till anläggningar som favoriserade den burleska resande visar att de arbetade vaudeville krets. Ett utmärkande drag hos de klubbar som gjorde den Honky Tonk monikern var att de tillgodosedda specifikt till kaukasiska working man. Generellt har personer som förordade en mycket strikt uppförandekod tenderade att nedvärdera de visar och de personer som deltog dem. Ganska mycket tid och energi gick in decrying de omoraliska handlingar som pågick i Honky Tonks, citerar dem som roten till alla sociala illa som man kan tänka. I verkligheten Honky Tonks i början 20th century var ofta den enda möjligheten att lägre och medelklass arbetare fick se något som liknar en professionell stat show. En typisk kväll på Tonks skulle funktionen sångare, dansare som hade turnerat landet, med en komedi handling kastas i för bra åtgärd. Medan det serverades alkohol, mest Honky Tonks anställda vakter att hålla ett sken av ordning under visar. I själva verket var alkohol ofta framhållits som skäl för så mycket förbittring över driften av en honky tonk i samhället, med konsekvenser för att ha "målade damer" som var "snäll mot kolleger till ett pris" är en god tvåa.

vaudeville började dö ut, Honky Tonk tog en ny persona, i form av klubbar som bjöd ragtime och artister jazz, många av dem African American. För ett antal lovande och talangfulla afroamerikaner, presenterade Honky Tonk det enda möjliga sättet att tjäna pengar med musik. Med tiden klubbar som tillgodoses ragtime och jazz och drog både vita och svarta folkmassorna blev känd som "Chitlin" krets kallas så för en delikatess unik i söder och sydväst och njöt av dålig till mitten-medborgare klass.

på 1930-talet, några Honky Tonk klubbar började har en ny form av musik, kallad land och western. Emerging land konstnärer turnerat på små klubbar över hela landet, om inrättande av begreppet Honky Tonk som vi känner den idag. I allmänhet kommer den personen på gatan i vår nuvarande tid att tänka på land sångare, barer, biljardbord, massor av öl och linje dansa när termen Honky Tonk uppfostras. Många av dessa Honky Tonk klubbar bär namnet som ett bevis på stolthet, betonar att människor kommer till deras klubbar att umgås med vänner, träffa nya människor och ha mycket roligt efter att ha arbetat hårt hela dagen. Och vad bättre ställe att släppa loss än på Honky Tonk?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.