Vad är en Hogback Stone?

En Hogback sten är en form av skulptur produceras av vikingarna mellan 10 och 12-talen. Hogback stenar är främst koncentrerade till de brittiska öarna, där vikingarna hade flera väletablerade bosättningar och många exempel på sådana stenar kan ses både på plats och på museer på de brittiska öarna. Man tror att dessa monument har utformats som ett allvarligt markörer, och denna idé stöds av det faktum att de normalt återfinns kyrkogårdar och kring områden som används för religiös dyrkan. är en typisk Hogback sten utformad som en recumbent monument, bestående av en lång längd av huggen sten som har en distinkt krön med starkt sluttande sidor, som ofta ingår i utsmyckade dekorationer. Den Hogback sten troligen skulle ha varit placerad över en grav att fungera som företrädare för ett hus för de döda, härma utformningen av den traditionella Viking långhus i miniatyr. Vissa Hogback stenar är även utsmyckad med mönster som ser ut som bältros, stöder denna hypotes. är dessa monument tros ha sitt ursprung i engelska Viking bosättningar, eftersom de flesta Hogback stenar finns i England. De var tillverkade av lokalt tillgängliga typer av sten som varierade i hårdhet, färg och form. Som ett resultat, är det möjligt att stenar från vissa regioner har minskat bort eftersom de var gjorda av mjuk sten, vilket gör det svårt att identifiera exakt var och när Hogback sten framkom.

Några kyrkor i England har exempel på Hogback stenar i deras kyrkogårdar eller på sina arenor. I vissa fall har även kyrkor byggdes över sådana stenar, som grävdes senare och flyttade som ett tecken på respekt för de döda, ett par kyrkor har ännu bevarade Hogback stenar innanför deras strukturer, vilket är fallet med Church of Saint Bridget i West Kirby, som har en Hogback sten i en av sina gångar.

Otvivelaktigt Hogback stenar var reserverade för framstående medlemmar av samhället, eftersom de förmodligen dyra att producera. De kan vid ett tillfälle har märkts med extra huvud och /eller stenar fot för att identifiera den avlidne och beskriva hans eller hennes bedrifter liv och historia, även om sådana stenar har ännu inte upptäckt. När vikingarna utvisades från de brittiska öarna, beslutade segrande styrkor tydligen att använda webbplatser med Hogback stenar begravningsplatser, eftersom de redan hade utsetts för detta ändamål. På grund av detta, platser med Hogback stenar innehåller ofta ett intressant tvärsnitt av historiska grav markörer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.