Vad är en Förförstärkare?

En förförstärkare, även kallad preamp , är en anordning som används vanligtvis tillsammans med bra utrustning för att förbättra den övergripande kvaliteten på ljud. För att åstadkomma detta hjälper förförstärkaren förbereda de förstärkare, vilket ökar kraften och ljudet av utrustning, för att ta emot elektronisk signal. Genom hjälp av förförstärkaren och de viktigaste förstärkare, är ljudet inte ändras på kvalitet, men det är mycket högre. En förförstärkare och viktigaste förstärkare kan användas för en hemstereo av för liveband föreställningar . De kan också användas i en musik studio eller inbyggd i en musik mixerbordet. En förförstärkare kan också användas med en TV för att förbättra antenn eller satellit-kommunikation.

För att förbereda de förstärkare för elektronisk signal den tar emot, avger förförstärkaren en låg signal till linjenivå. Förförstärkaren är ofta en del av en skivspelare, pickup, givare, eller skivspelare. När det gäller ett hem ljudsystem kan förförstärkaren byta helt enkelt olika källor linje nivå för att kontrollera volymen utan att verkligen förstärka ljudet. I det typiska ljud system levererar en förförstärkare bara en spänning vinst, som i allmänhet är någonstans mellan tio millivolt till en volt. Förförstärkaren dock inte ge aktuell. Snarare det andra förstärkare som är kallad slutsteget , levererar nödvändig strömmen till högtalarna.

En förförstärkare kan ingå i ett ljudsystem på olika sätt. Det kan vara placerade inuti bostäder i slutsteget att det motsvarar, eller det kan ha en egen bostad. Förförstärkaren kan också hållas nära källan till den elektriska signal samtidigt som ett avstånd från slutsteget, som när han är nära en hi-fi-underhållning system eller om det är en del av hemdator. Om förförstärkaren har egen bostad och ska användas med akustiken i ett band, kan det vara förankrad i mikrofoner, skivspelare, en elbas, eller en elektrisk gitarr.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.