Vad är en Disc Jockey?

flesta DJs, eller jockeyer skiva, är radio announcers som sänder musik. En DJ har en variation av arbetsuppgifter, både på luft och off. En annan ofta använd term för att beskriva en skiva jockey är luft personlighet .

DJs läsa förberedda manus och reklam, samt även chatta med lyssnarna. En skiva jockey tar också lyssnaren ansökningar, intervjuer gäster, och meddelar musikaliskt urval. Som ett led i sitt uppdrag, några DJs kommentera väder, trafik, eller andra ämnen, och kan göra samhällsinformation. Andra uppgifter ofta utförs av DJs omfatta samordna lyssnaren tävlingar, göra PR-framträdanden på uppdrag av radiostation och TV på ett annat ställe. De flesta DJs inte väljer den musik som spelas på radion, eftersom det fungerar nu är datoriserade och är vanligtvis bestäms av stationen ledningen. är en radiosändare disc jockey vanligtvis anlitade baserad på en behaglig röst, musikaliska kunskaper och tidigare erfarenhet. Organisation är en färdighet kritisk till en skiva jockey position. Many DJs arbeta sig upp på stegen på större marknader genom att börja på college radiostation eller som praktikant på en radiostation. Positionen kräver förmåga att använda teknisk utrustning och tala bekvämt och ledigt. Ett mål för de flesta radio DJs är att bygga en lojal grupp lyssnare som ställer in regelbundet för att de gillar DJ stil.

Andra typer av anställningar disc jockey omfatta klubb, eller nattklubb, DJs. Club DJs, naturligtvis, arbete nattetid. En klubb disc jockey ansvarar för att hålla stämningen i en klubb genom att blanda musik, ljudeffekter och specialeffekter. Eftersom målet med en klubb DJ är att hålla folk som dansar, han eller hon bör vara bekanta med många musikstilar som tilltalar olika människor.

Många discjockeys arbetar deltid timmar tid och kan till en början arbeta gratis för att upprätta en följd. Radio DJs skapa band till sina shower och använda dem som liknar en hur andra arbetssökande skulle använda en återupptas, när vi letar efter en ny position. Betala på små stationer är relativt låg. Som en karriär, är konkurrensen om jobben intensiv och förändringar kan vara lång. De flesta DJs citera isolering som den största nackdelen karriär.

Andra DJs arbete för underhållning företag och personal privata fester eller evenemang. Några DJs besluta att starta en mobil eller en speciell händelse DJ-verksamhet, även om det är ett dyrt alternativ. Kraven på grundläggande utrustning som innehåller en förstärkare, en högtalare, en mixer, och en ljudkälla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.