Vad är en Cowboy Song?

Cowboy Song hänvisar till en låt av eller om cowboys, eller båda. Som en undergrupp av folkvisor av amerikanska ursprung, är det cowboy sång andra i rad bara för att det andliga och sånger av indianer. The Cowboy Song har delats in i två typer. Den första typen är en låt som görs upp och förs vidare genom word-of-mouth i den muntliga traditionen. Den andra typen av cowboy sång är en anpassning av fann ord till en bekant låt, skapar en ny låt i processen. De tidigaste samlingar cowboy låtar är krediteras Nathan Howard Thorp, vars Songs av Cowboy 1908 räknas som den första, och John Avery Lomax, vars 1910 insamling, Cowboy Songs and Other Frontier Ballads , samlas för första gången många låtar som är nu bland de mest kända i genren.

Bland de mest populära cowboy låtar är dessa sju. "The Old Chisholm Trail" är en anekdotisk cowboy sång, varje strof med uppgifter om typiska och nedgångar i livet för en cowboy. "Git Along Little Dogies" har inga ups: Endast nedgångar. Det är en episodisk klagomål om livet på spåret. "The Cowboy's Lament" I vissa versioner heter "The Dying Cowboy", är berättelsen om en ung cowboy som känner han "gjort fel", inramade med kommentarer från cowboy berättare av historien som finner honom dödligt sårad och ser till hans begravning. "Home on the Range" hyllar skönheten i västra USA. "I'm A-Leavin 'Cheyenne," även känd som "gammal färg, berättar" av en cowboy lämnar Cheyenne, på väg till Montana.

Några exempel på den cowboy sång som berättar en historia är biografier fredlösa. En av dessa är "Billy the Kid", som beskriver hösten Billy the Kid i händerna på sheriffen Pat Garrett. "Jesse James", fokuserar på slutet av livet i en av de berömda bröderna James, som var odödlig ytterligare i 2007 års film Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.