Vad är en Cinematographer?

Medan en filmregissör kan ha en allmän uppfattning om hur en scen ska se ut, är det ansvar en fotograf för att få det att hända. En filmfotograf är expert på både tekniska och konstnärliga förmåga i en film kamera. Han eller hon arbetar i nära samarbete med regissören under huvudsakliga tävlingsskytte för att ordentligt ram varje skott enligt skriften och /eller regissörens personliga vision. Huvudet filmfotograf kan också tillgodoräknas som Director of Photography eller DP, även om de två titlarna inte är lika utbytbara som man skulle kunna tro. kan en fotograf också anses som kamera operatör , särskilt om hans eller hennes beslutanderätten är minimal. En arbetsgrupp filmfotograf ser faktiskt genom objektivet i en kamera medan filma en scen, ungefär som en stillbildsfotograf snaps enskilda fotografier. Belysningen direktör och besättning kommer ofta arbetar med fotograf för att se hur mycket ljus som reflekteras från aktörerna och landskap är acceptabel. Om en speciell lins eller filter för en konstnärlig effekt, är det filmfotografen uppgift att göra ändringarna.

Om en film har en stor budget, kan flera fotografer anlitas för att arbeta annan kamera uppställningar. Mindre filmbolag får endast kan hyra en fotograf, som måste vara närvarande vid varje skott. Ibland en styrelseledamot kan ta över fotograf uppgifter om de som behöver stängas för privatlivet. En erfaren filmfotograf kan också fungera som en andra enhet direktör, ansvarig för skytte allmän bakgrundsinformation eller om bilder utan de viktigaste aktörerna. En svepande bild av en stad i början av en film kan vara ett verk av en fotograf ensam. Det är inte ovanligt att en filmregissör att anställa samma fotograf för de flesta av hans eller hennes produktioner. Arbetsförhållandet mellan en regissör och en "biograf fotograf" kräver en gemensam vision när det gäller det övergripande utseendet på en film. Många av de bästa filmerna i Hollywood historia uppnått sin ställning genom unsung arbete fotograf. Orson Welle mästerverk "Citizen Kane" dragit stor nytta av bidragen från fotografen Gregg Toland, till exempel. Toland skapade kamerarörelser som aldrig hade använts tidigare i storfilmer.

Att bli filmfotograf kräver många års teknisk utbildning i användandet av professionell kamera och videoutrustning. En period av praktik under en erfaren fotograf kan följa, vilket leder till kameran arbeta för fristående filmer eller låg budget Hollywood-produktioner. Efter att bygga upp ett gediget CV, ett spirande filmfotograf kan gå med i en organisation som ASC, American Society of Cinematographers.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.