Vad är det skotska Play?

"The Scottish Play" är en omskrivning för Shakespeares pjäs Macbeth , som används av många aktörer när de vill hänvisa till att spela utan att säga namnet, av respekt för den vidskepelse som omger spela . Enligt legenden säga namnet på spelet eller citerar ur den inuti en teater kan man få ner otur på teatern och skådespelarna. Undantaget från denna regel är, förstås, när en verklig prestanda Macbeth sker, i vilket fall uppenbarligen aktörer måste citera ur pjäsen. är de vidskepelser kring Scottish Play väletablerade i teatern samhället, men deras ursprung är lite oklar. Förmodligen, har Macbeth plågats med olyckor, dödsfall och kör av otur för teater, men empiriska analysen inte tycks tyda på att den skotska Play är farligare att utföra än någon annan spela. Vissa personer har föreslagit att häxorna i dramat är gjutning riktiga stavar, eller att verkliga häxor var kränkt av innehållet i pjäsen, och de lägger en förbannelse över det. Mer praktiskt historiker har menat att det stora antalet kamp scener i pjäsen inte sätta människor i en olycksrisk.

Macbeth har också historiskt använts genom att kämpa teater företag att hämta i publik i ett försök att göra en säsong lönsam. Som ett resultat av en stor andel av teatrar historiskt har misslyckats efter en föreställning av den skotska Play, men inte på grund av pjäsen. Snarare var beslutet att utföra spela ett symptom på större problem.

aktörer i allmänhet är mycket vidskeplig, och föreställningar om den skotska Play är bara en liten del av den komplexa väv av vidskepelse som kan finns i teatrar stora och små. Om någon bryter mot Macbeth regeln, han eller hon är oftast tvungen att utföra någon slags ritual för att avvärja otur, såsom de lämnar rummet och knackar för inträde, vände sig om tre gånger, spotta över höger axel, eller citerar en rad ur en annan Shakespeare . .

Äldre aktörer ofta berätta nya och unga skådespelare skräckhistorier om den skotska Play, med många aktörer angående detta som en rituella deltar i invigningen i teatern samhället. Denna omskrivning refererar skotsk miljö i dramat, liksom andra alternativa namn som "Macker's" eller "The MacScottish Play. " Andra aktörer kan hänvisa till det helt enkelt som "The Bard's Play" eller "som en lek. " Den samordnande karaktär, Macbeth, kallas ofta för "Mr M, för att "undvika att säga att M-ord, och hans fru är känd som" Lady M. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.