Vad är anamorphosis?

i konsten, är anamorphosis ett visuellt knep som används för att skapa en bild som tycks vara snedvriden, tills åskådaren skift position eller använder ett speciellt instrument för att titta på bilden. Vid första anblicken en bild skapas med detta tillvägagångssätt kan verka förvirrande, förbryllande, eller mystifierande, med vissa bilder är så subtilt att något ser bara något lite, medan andra är nästan omöjligt att förstå. Anamorphosis används i en mängd olika sätt inom konst, och du kanske kan se några exempel på denna teknik om du besöker ett museum eller en bokhandel som bär konstböcker.

Begreppet anamorphosis uppstod runt den 14: e århundradet, när man först började förstå hur perspektiv fungerat. Om du undersöker konst från tiden före den 14: e århundradet, kan du notera att konsten ofta har en tillplattad aspekt, utan perspektiv. Som konstnärer började att lära sig om perspektiv och realism i måleriet, började de också att undersöka möjligheterna att manipulera perspektiv för att skapa visuella trick och illusioner. När det gäller perspektivet anamorphosis, för att förstå bilden Tittarna måste ändra sin position i förhållande till måleriet. Genom att ändra perspektiv och avkopplande ögonen, kan tittaren se den dolda bilden inuti den större bilden. Perspektiv anamorphosis används ofta för att skapa trompe l'oeil-målningar, särskilt stora målningar som de som kantar tak katedraler. Mirror anamorphosis, å andra sidan, kräver användning av en produkt som en spegel för betraktaren att urskilja bilden. Artister inte bara undersöka anamorphosis för skojs skull. Genom att dölja bilder i målningar med Anamorfisk tekniker kunde målare distribuera oanständig eller kontroversiellt material, och är övertygad om att materialet skulle vara dold för de flesta nyfikna ögon. På ett sätt tillåter anamorphosis en sorts visuell kryptering, med författaren med en nyckel för att bädda in ett meddelande i arbetet, och en tittare som använder samma nyckel för att tolka den. Om du närmar dig någonsin ett verk av bildkonst som verkar vara förvrängd, kan du titta på ett exempel på anamorphosis. Du kan prova att ändra din position i förhållande till tavlan för att se om det är fråga om perspektiv anamorphosis, eller du kanske behöver för att positionera en spegel bredvid konsten att se det dolda budskapet medger. Museer med anamorfiska konst består ofta av en diskussion om anamorphosis i beskrivningen, så att tittarna inte är frustrerad, om du gillar att titta på denna typ av konst, flera förläggare också ge hela böcker anamorfiska konstverk.

Några kända exempel på anamorphosis include "The Ambassadors", som innehåller en dold mänsklig skalle, valv i kyrkan Saint Ignazio, målade på 1600-talet av Andrea Pozzo, och "Leonardo's Eye. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.