Vad är Vintage Guitars?

Vintage gitarrer är mycket önskas, fint gjort, äldre gitarrer tillverkade mellan 1920-talet och början av 1970-talet. Gitarrer tillverkade före 1920 är inte vanligtvis betraktas samlarobjekt eftersom de inte har samma playmanship. Gitarrer tillverkade efter 1972 också bär inte så mycket värde på grund av massproduktion, automatiserade tillverkningsprocesser, och förlust av totala kvalitet. Några av de mest värdefulla gitarrer gjordes på 50-talet och 60-talen.

Vintage Guitars fortsätter att växa mer värdefullt med ålder snarare än mindre. Till exempel är 1971 Gibson SG Deluxe elektriska hård kropp en vintage gitarr grund av sin höga kvalitet i kombination med en kortsiktig och få antal jämfört med standardversionen. Du kommer att känna igen SG Deluxe genom sin pärlemor block inlays längs bandet styrelse, ett Bigsby vibrola tailpiece (tremolo bar), och Tune-O-Matic bridge. SE och Deluxe båda med varm humbucker pick-ups och halsar rosewood. De flesta modeller gjordes i en körsbärsträ eller mahogny finish, vilket gör den sällsynta valnöt finish värt dubbelt så mycket. A 1971 SG Deluxe valnöt finish gitarr i gott skick kan sälja så mycket som $ 1. 900 (US)-ett pris som sannolikt kommer att öka med tiden snarare än minska.

Gitarrer som favoriseras av kända musiker kan också spela in i mystik och därmed priset på en vintage gitarr. Jimi Hendrix emblazoned Fender Stratocaster inte bara i hjärtan och sinnen en generation, men i historien själv alltid smälta det med rock legend. Det finns många olika modeller av Stratocaster idag, men bara de dyrare modellerna är gjorda i Amerika medan nedre modeller nu kommer från Mexiko. Äldre Strats från 60-talet är klassiska vintage gitarrer.

Nyare gitarrer ofta ut i begränsad upplaga under namnet på en legend, som Fender s Eric Clapton serie. Dessa gitarrer har speciell hårdvara eller en signatur design, men de är inte sannolikt att bli vintage, åtminstone inte i klassisk mening. Produktionslinje för tillverkning stjäl en del av "själen" av moderna instrument. De har helt enkelt inte samma känsla till samlare som äldre handgjord gitarrer. Dock kan samlare som föds idag har olika åsikter år 2030. Hänga på den för några årtionden och se. En gitarr som är generationer gammal, ser nya, och var av hög kvalitet att börja med kan anses vara vintage småningom. Men flera av dem finns omkring, desto lägre pris som de hämtar.

För stål sträng akustiska gitarrer, nästan alla äldre Martins anses årgång med varierande värden knutna beroende på modell och skick. Klassisk gitarr gitarr och bas har sina egna vintage modeller.

Normalt det trevligare en gitarr har hållits, desto högre är det värde, men detta är inte alltid fallet. Extrema slitage från tunga spela på en mycket sällsynt och gamla gitarr kan lägga till "karaktär" och en känsla av historia till instrumentet. Men, slitage från användning är annorlunda än slitage från missbruk. En gitarr som har blivit illa behandlad och ignorerat kommer att visa fel sorts slitage och detta kan leda till lägre eller till och med förneka dess värde.

Gitarrer ägs av legender har tilltaget pris bifogade etiketter och säljs vanligen genom auktioner. Dessa är inte nödvändigtvis gamla gitarrer men kan vara. De flesta av deras penningvärde, kommer dock att vara i deras historia. Dessa gitarrer kan sälja för $ 10. 000 och mer.

Många gitarr butiker som säljer nya lager också säljer sällsynta gitarrer och kommer att betala kontant för ett samlarvärde, även om säljaren bara får omkring hälften av värd eller lite mer om tas i handeln i värde för ett annat instrument eller lagra kredit. Om försäljning av annons behöver, vara säker på att lista alla de funktioner som gör gitarren vintage, sedan vänta på att särskilda köpare som erkänner dess värde.

Ännu bättre , hänga på den. På 30 år kan det vara värt en förmögenhet och du kommer vara glad att du fortfarande har det. Kanske du även börja spela det igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.