Vad är Turntable Bälten?

Turntable bälten är avgörande för driften remdriven skivspelare. En remdriven skivspelare använder ett bälte för att ansluta en motor till och vända fatet, eller spela spelyta, av skivspelare. Turntable bälten är gjorda av gummi och varierar i bredd och längd av tillverkaren. Inte alla skivspelare kräver skivspelaren bälten att fungera, dock. Vissa skivspelare är motordriven eller "direkt drive" och använder en liten motor för att direkt sätta på tallrik.

remdriven skivspelare är ofta billigare att köpa än direktdrivna skivspelare, eftersom de möjliggör användning av en billigare motor. Båda remdriven och direkt vändskivor enhet har sina entusiaster, och det finns fördelar och nackdelar med varje typ. Turntable bälten är tänkt att fungera tystare än motorerna till direktdrift bord, och ger en överlägsen ljudupplevelse för många lyssnare. Därför är många audiofiler beaktande remdriven skivspelare vara bäst för casual lyssna. Direktdrivna skivspelare ofta används av DJs, eftersom riktningen på postens spin kan ändras snabbt. Direktdrivna skivspelare är ofta kraftigare än deras remdriven motsvarigheter. En brist i skivspelaren bälten är att de till slut kommer att misslyckas och behöver bytas. Turntable bälten kan också bli spröda eller slitna efter år av användning, och leda till sämre ljudkvalitet från din skivspelare. Ersätta, eller ibland anpassning, en gammal rem kan förbättra ljudkvaliteten. Det kan vara svårt att hitta ersättare skivtallrik säkerhetsbälten på lokala butiker, men de är allmänt tillgängliga via Internet och enkelt att byta på de flesta modeller. För att hitta en ersättare, mäta längden och bredden på din skivspelare bälte och anteckna märke och modell antalet din skivspelare.

För att byta skivspelare bälten, följ dessa enkla instruktioner. Först tar gummi eller filt matta utanför tallrik. Det är där du normalt skulle sätta rekord du ska spela. Du kommer att se några tillträde fönster på fatet, som du kan använda för att lyfta tallrik utanför skivspelare. Det kan vara en inre klipp du kommer att behöva lossa. Medan fatet är släckt, använd en luddfri trasa för att damma av insidan av skivspelare. Visuellt lokalisera motor och remskiva där bältet fäster. Placera nya bälte runt den inre kanten på undersidan av fatet, kommer det passa löst. Ersätt tallrik och nå genom tillgången fönstret nära trissan att fästa bältet till motorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.